Gündem
28 Ara 2012 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİNDE 24 YIL SONRA BİR İLK!

Milli Piyango idaresi TRT'nin zam isteğini geri çevirdi ve artık talih kuşu için çekiliş TRT'de yayınlanmayacak

Türkiye'nin 24 yıldır TRT ekranlarında ilgiyle izlediği Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi bu yıl canlı olarak yayınlanmayacak.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş Kanunu gereği 24 yıldır TRT'den canlı yayımlanan büyük ikramiye çekilişi bu yıl kaynağa takıldı. TRT'ye loto ve piyango çekilişleri için her yıl 5 milyon lira ödeyen Milli Piyango, TRT'nin zam talebini geri çevirince, TRT çekilişleri yayından kaldırdı.

Anlaşması bittiği için Milli Piyango İdaresi'nin loto ve piyango çekilişlerini nisan ayından bu yana yayınlamayan TRT, 45 milyon liralık büyük ikramiyenin de sahibini bulacağı yılbaşı özel çekilişinin de canlı yayımlanmayacağını açıkladı.

ANLAŞMA BİTTİ HABER OLARAK VERECEĞİZ

Çekiliş yayından kaldırılınca Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü Ankara 'da stüdyo kiralayıp büyük ikramiyenin çekilişini halka açık yapmaya karar verdi. Şimdi Ankara'da büyük ikramiye çekilişi için sanatçıların da katılacağı eğlenceli bir program hazırlığı yapılıyor. Karar ile ilgili konuşan TRT yetkilileri "Anlaşma bitti, haber olarak vereceğiz" diye açıklama yaparken, Milli Piyango yetkilileri ise yılbaşı özel çekiliş programı üzerinde çalıştıklarını dile getirdiler. İdare ayrıca Maliye Bakanlığı aracılığıyla yeni bir kanun çıkarılması için çalışma yürütüyor. yeni kanun ile özel televizyonlarla anlaşma yaparak, yayınlardan para kazanmayı hedefliyor.

MİLLİ PİYANGO TARİHİNİN EN YÜKSEK İKRAMİYESİ

Yılbaşında toplam 242 milyon TL ikramiye dağıtacak olan Milli Piyango İdaresi, yılbaşı çekilişi biletlerini 29 Kasım tarihinden itibaren satışa sundu. Tam 40, yarım 20, çeyrek biletin ise 10 liradan satıldığı yılbaşı özel çekiliş biletlerinin büyük bölümü satıldı. Milli Piyango İdaresi, 45 milyon liralık ikramiyenin yanı sıra 5 adet 500 bin, 10 adet 200 bin, 20 adet 100 bin, 30 adet 50 bin, 50 adet 10 bin, 100 adet 5 bin, 200 adet 2 bin ve 300 adet de bin liralık ikramiye verecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.