Teknoloji
30 Ağu 2022 21:14 Son Güncelleme: 31 Ağu 2022 00:49

Milli Muharip Uçağı görücüye çıktı! F-35 ile yarışabilir bir durumda olacak

Samsun'da gerçekleşen TEKNOFEST'te sergilenen Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı'na (MMU) vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkan ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen Milli Muharip Uçağı (MMU), TEKNOFEST KARADENİZ'de görücüye çıktı. Yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknolojik özellikler sahip olan uçak ilk gün vatandaşların büyük ilgilisiyle karşılaştı.

F35 İLE YARIŞABİLİR BİR DURUMDA OLACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen uçağın gelecek yıl mart ayında motor çalıştırılması planlanıyor. Uçağın 2-3 sene içerisinde de uçuşu hedefleniyor. F35’in muadili olarak planlanan MMU, radara karşı görünmezlik ve birçok özellikte F35 ile yarışabilir bir durumda olacak.

"UÇAĞIMIZ MUHTEŞEM"

MMU'yu inceleyen vatandaşlar, "Uçağımız muhteşem görünüyor. Baktıkça gururlanıyoruz ve onur duyuyoruz. Şu anda yaşadığımız duygular anlatılamaz. Nereden nerelere geldik. Bu uçakları görmek için şehir dışından geldik. Organizasyon çok güzel olmuş. Ülkeyi kurtaracak mühendislerin buluşlarını burada görme fırsatı bulduk. Göğsümüzü kabartan bu savaş uçağının bir önce tamamlanıp, havada süzülmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.