Gündem
10 Eki 2012 09:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

MİLLİ GAZETE'NİN 'HADİ ORDAN' MANŞETİNE AK PARTİ'DEN YANIT!

Başbakan'ın sözlerine Hadi Ordan diye manşetten yanıt veren Milli Gazete'ye parti sözcüsünden tepki geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti kongresinde yaptığı konuşmada "Bizim yolumuz, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur" sözlerine Erbakan’ın Milli Gazete’sinden sert bir cevap gelmişti.
MANŞETTEN YANIT HADİ ORDAN!

Milli Gazete, AK Parti kongresinden sonraki gün çıktığı manşetle, Erdoğan’a Erbakan’ın sözüyle HADİ ORADAN! diye yanıt vermişti.

AK PARTİ’DEN YANIT GELDİ

Milli Gazete’nin o manşetine AK Parti parti sözcüsü Hüseyin Çelik’ten yanıt geldi.

TRT Haber’de katıldığı ince çizgi programında soruları yanıtlayan Hüseyin Çelik, Milli Gazete’nin AK Parti yöneticilerine yönelik ithamlarının olumsuz olduğunu belirterek "Herkes kimin milli kimin gayri milli olduğunu bilir" dedi.

"Biz kurulduğumuz günden beri Milli Gazete’nin ve o siyasi çizginin Başbakan’a bize yönelik ithamlarını biliyorsunuz. Ama hiç cevap vermedik. Verdik mi? Vermiyoruz. Herkes kimin milli kimin gayri milli olduğunu, ülke menfatlerini kimin iyi gördüğünü biliyoruz. Bizim halkımız millikten mi çıktı ki Saadet Partisi’nin oyları bu kadar düştü. Türkiye’de Milli kaygıları olan sadece bu kadar mı insan var?" diye soran Çelik başta Başbakan olmak üzere, AK Parti içinde yer alan birçok kişinin Milli Görüş’ten geldiğini ve bunda garip bir şey olmadığını belirtti.

BENİ KİMSE ZORLA TUTMUYOR BURADA

"Bizim partimizin kurucuları Milli Görüşten gelen isimler. Sayın Başbakan, Sayın Gül, Sayın Arınç, bir özeleştiri yaptılar. Sayın Erbakan’ın partisinden ayrıldılar ve yeni bir parti kurdular. Ben mesela hayatım boyunca milli görüş ile kesişen bir insan değilim. Ama bu partinin içindeyim. Beni kimse zorla tutmuyor. Ben partinin sahibi olduğumu düşünüyorum. Bizim partimizin içinde MHP’li de var. Geçmişte MHP’de siyaset yapan da var. CHP’den gelen de var, ANAP’tan gelen de var."

AK PARTİ İÇİN OSMANLI ÖRNEĞİ

Öte yandan Çelik, AK Parti’nin kuruluş felsefesini Osmanlı devlet yapısına benzeterek "Osmanlı da başka beyliklerin biraraya getirilmesiyle kurulmuş, aralarında birçok beyliği barındırmıştır, AK Parti’nin yapısı da buna benzer" sözleriyle Osmanlı’dan örnek vererek Milli Gazete’ye cevap vermiş oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN A MİLLİ GAZETE DEN ERBAKANVARİ TEPKİ; HADİ ORDAN!