Gündem
08 Şub 2013 14:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:01

MİLLİ GAZETE'DEN O VALİYE SERT ÇIKIŞ; VALİ OLMUŞ AMA!

Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, dün kendisini kapıda karşılamadığı gerekçesiyle parti yöneticilerini fırçalayan Bartın Valisi'ne sert tepki gösterdi.

'Vali olmuş ama...' başlığıyla Valiye sert göndermede bulunan gazete, haberinde sosyal medyada yer alan yorumlar üzerinden de Valiye yüklendi.

İŞTE MİLLİ GAZETENİN O HABERİ...

Devletin Valisi’ne millet tepkisi
Vali olmuş ama…

Dün ülke gündemini meşgul eden Bartın Valisi Bülent Savur’un Saadet Partisi’ne yaptığı ziyaret sırasında gelişen diyalogları konuşan Türkiye, protokol Valisi’ne sosyal medya üzerinden yorumlarla yüklendi... Birçok yorumda valiye karşı sert sözler dile getirilirken, vatandaşların çoğu da Vali Savur’un egosunun kurbanı olduğunu söyledi.
Bartın Valisi Bülent Savur önceki gün Saadet Partisi’ne yaptığı ziyaret sırasında kendisini İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu’nun karşılamasına bozulmasından sonra sarf ettiği “Bunları öğrenin yanlış yapıyorsunuz. Eğer beni il başkan yardımcısının karşıladığını bilseydim buraya girmezdim. Ben cumhurbaşkanının temsilcisiyim bu memlekette. Beni il başkan yardımcısı karşılayamaz” sözleri büyük tepki çekti. Dün bütün Türkiye’nin konuştuğu olaya yorumlar yapan millet Protokol Valisi Savur’a en sert yorumlarla yüklendi.

Erdoğan’ın dedikleri kulağında durmamış

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Valileri toplayan Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, valilerin milletle iç içe olması gerektiğini söylemesinden sonra böyle bir olayın yaşanması dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında ne yaptığı bilinmeyen Bartın Valisi’nin Erdoğan’ın söylediklerinden kendisine bir şey katmadığı yorumları yapılıyor.

Erdoğan: Protokol valiliği yapmayın

Başbakan Erdoğan Valiler Toplantısı’ndaki konuşmasında “Benim valim günlük bürokratik işlemlerin teferruatın içinde kaybolup gitmeyecek. Bunları asgariye indirecek” demişti. Konuşmasın devamında ise Erdoğan protokol valiliğini şu cümlelerle eleştirmişti: “Protokol valiliği yapmayın, yan gelip yatmak yok. Devletin yumruğunu temsil eden vali profili geride kaldı. Devletin gülen şefkatli yüzü olun” diyerek uyarıda bulunmuştu.

Saadet Partisi’nden açıklama…

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından önceki gün Bartın Valisi Bülent Savur’un Saadet Partisi İl Binasını ziyaretinde gerçekleşen olayın medyada abartılı bir şekelde yer bulmasından sonra yapılan açıklamada, büyük üzüntü duyulduğu kaydedildi. Açıklamada, şu değerlendirmeye yer verildi:
“Bartın Valisi Sayın Bülent Savur’un, Saadet Partisi İl Başkanlığımızı ziyareti sırasında meydana gelen olaydan büyük üzüntü duyduk. İl Başkanımızın, Sayın valimizi, makam arabasından inerken karşılaması elbette daha doğru olurdu. Ancak bu protokol kuralını yerine getirmemesinde bir kastı yoktur.

Nitekim değerli İl Başkanımız; ‘ilk kez bir vali ziyaretiyle karşılaşıyoruz. Kusura bakmayın. Bundan sonra daha dikkatli oluruz” diyerek bu konudaki iyi niyet ve samimiyetini ortaya koymuştur.
Ancak Sayın Valimiz, sahip olduğu makam ve müktesebatın gereği olarak, halkını kucaklayıcı, gönül alıcı bir üslupla konuşmuş olsaydı çok daha yapıcı olurdu. Valilerin görevi gönül yıkmak değil, gönül yapmak olmalıdır.

Bizim büyüklerimizin devlet adamlarına çok önemli tavsiyeleri olmuştur. Nitekim Edebali’in Osman Gazi’ye tavsiye ettiği; “Bundan sonra yanılgı bize hoş görmek sanadır” sözü ne kadar manalıdır. Kamuoyuna saygıyla arz olunur”