Gündem
10 Ağu 2014 13:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:33

Milli Gazete'den 'günaha batıyoruz' manşeti

Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, iktidar partisine din ve ahlak üzerinden yüklendi..

Milli Görüş çizgisinin savunucusu Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, iktidar partisine din ve ahlak üzerinden yüklendi.
 
"Muhafazakar demokat iktidar döneminde uyuşturucu ve fuhuş zirve yaptı" diye yazan Milli Gazete, "Günaha batıyoruz" manşetini attı.
 
Gazete, 12 yıllık AK Parti iktidarında ahlakın dibe vurduğunu savundu. Zinanın suç olmaktan çıkartıldığı, fuhuş sektörüne katılan katın sayısının üç katına çıktığı yazıldı.
 
Milli Görüş'ün basındaki temsilcisi Milli Gazete'den AK Parti iktidarına ağır eleştiriler. Dini söylemleri istismar ettiği iddiasıyla diğer partilerin eleştiri odağındaki iktidara, bu kez aynı söylemler üzerinden tepki geldi.
 
ARINÇ'IN İFFET AÇIKLAMASINA GÖNDERME
 
Rahmi Yolcu imzasıyla çıkan haberde "İşte gelen tüm tepkilere rağmen zinayı serbest bırakan Hükümetin yüz akı! İşte içki, kumar, faiz ve zina gibi Allah'ın âyetleri ile haram kıldığı fiilleri çıkardıkları yasalarla koruma altına alan iktidarın fuhuş karnesi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde kadınları "iffet" üzerinden eleştiriye tabi tutarken, AKP'nin 12 yıllık iktidarı boyunca altına imzasını attığı manevi faciaların boyutları dudak uçuklatıyor.
 
Öyle ki 2004 yılında fuhuş batağına düşen kadınların sayısı 100 bin olurken, bu sayı bu iktidar döneminde 3 kat artarak 300 bine çıktı" denildi.
 
Haberde ayrıca bu süreçte ahlaki çöküntüye dair bazı istatistiki rakamlar sıralandı.
Zina suç olmaktan çıkartıldı, fuhuş patladı. Fuhuş bataklığına düşen kadınların sayısı üç katarak artarak 300 bin oldu.
 
Türkiye genelinde 45 ilde bulunan genelevlerde 1500 vesikalı kadın fuhuş bataklığına mahkum ediliyor.
 
Zinadaki artış ise mevzuat ve devlet eliyle oluşturulan zeminler nedeniyle aileleri yıkıyor, ahlaksızlığı sürekli körüklüyor. Bunda televizyon dizilerinde “evlilik dışı ilişki, “flört”, “seviyeli birliktelik” gibi kavramlarla masumiyet elbisesi giydirilerek zinanın hoş gösterilmesi ve zinanın suç olmaktan çıkartılmasının da etkileri büyük.
 
Evlenmeler yüzde 0,6 azalırken boşanmalar yüzde 1,6 arttı.
 
Uyuşturucu kullanım yaşı 15’e kadar düştü.
 
Uyuşturucu illetinden kurtulmak için AMATEM’e başvuranların sayısı, 2004 yılından bu yana yüzde bin 781 arttı.
 
Bonzai, lise ve ilkokullara kadar girdi…
 
Alkol kullanımı arttı… Bu artış Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın “Tekirdağ’da rakı fabrikası sayısını 2’den 18’e çıkardık” açıklamasıyla doğrulanmış oldu.