Gündem
28 Mayıs 2013 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

MİLLİ GAZETE HOLLYWOOD'UN VAMPİRLERİNE TAKTI!

Milli Gazete'de bugün Mustafa Kılıç imzasıyla gazetenin manşetine taşınan ‘haber'de, “Vampir kisvesiyle Hristiyanlık propagandası yapıldığı” iddia edildi.

Gazete manşetinden verdiği ’VAMPİRizm’ haberinin spotunda, “Emperyalizm insanlığı ve coğrafyaları; Vampirizm ise gençliğin maneviyatını emiyor, yarınları sömürüyor… Vampirizmin dişleri yeni neslin boynunda…” ifadelerine yer verdi.

Milli Gazete’de birinci sayfadan verilen yazı şöyle devam ediyor:

“Son dönemlerde moda haline gelen ve özellikle gençler arasında büyük rağbet gören vampir furyası, kitapları, dizileri ve filmleriyle genç zihinleri etkisi altına alıyor. Gerçeklikten uzak, inançları derinden sarsan ve kültürel değerlerimizle uzaktan yakından alakası olmayan safsataları allayıp pullayarak sunan Vampirizm’in hedefinde çocuklar ve gençler bulunuyor. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve iliğine kadar sömüren emperyalizm, genç zihinleri kirletmek ve etki altına almak için şimdi de ‘yumuşak güç’ olarak ‘karizmatik vampirleri’ kullanıyor.Geçmişte salt bir korku öğesi olarak kullanılan vampirlerin, son dönemlerde bir tür örnek alınan karaktere dönüştüğünü belirten uzmanlar, böylelikle artık daha sevecen ve özendirici bir hâl aldığını ifade ediyorlar.”

Bu filmler ile gençleri ‘Hristiyanlık dinine alıştırdığı’ iddia edilen yazıda, “Böylelikle eğlence kisvesi altında genç zihinler Vampirizm akımına kapılıyorlar ve farkında olmadan misyonerliğin de etki sahasına giriyorlar” deniyor.

"ESKİ VAMPİRLER KORKUTURDU"

Misyonerlik ve Hıristiyan propagandası yapan bu dizi ve filmler karşısında, ‘genç kuşakların inanç dünyasının’ sarsıldığı belirtilen gazetede yazı şöyle devam ediyor:

“Yeni akım vampir filmlerinin kahramanları, klasik ortaçağ vampir ve kurt adamlarından çok farklı. Bir kere vejetaryenler ve bundan dolayı da insan kanı içmiyorlar. Oldukça modern bir evde yaşıyorlar. Uçabiliyor ve çok hızlı koşabiliyor olsalar da spor arabaya biniyorlar. Anlayacağınız bu filmler sanal âlem gençliği için oldukça etkileyici bir içeriğe sahip. Oysa geçmişte vampirler bir korku öğesiydi. Gece mezarlarından çıkan vampir zavallı kurbanının kanını emerek onu da vampire dönüştürürdü. Bu tür Vampir filmleri ilgi görmeyince yapımcılarda formatı değiştiriverdi. Vampirler artık daha sevecen ve özendirici bir hal aldı. Bunun sebebi ise genç izleyici kitlesini etki altında bırakmak istediği oldukça açık. Vampir filmlerinin bir diğer bilinçaltına gönderdiği mesaj ise Hıristiyanlık dini. Neredeyse tüm vampir filmlerinde vampirlerden korunmak için haç, sarımsak ve ateş simgeleri kullanılıyor.”