Gündem
25 Mar 2015 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Milli Eğitim Bugün'ü yalanladı: Orada okul yok ki kapatalım!

Bugün gazetesinde yer alan “MEB Okul Kapattı” haberine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bugün gazetesinden Hasan Önal'ın "Hizmet Hareketi'nin yurtdışındaki okullarını kapattırıp, o ülkelerde okul açmak için tüm imkanlarını seferber eden Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışında okul açmak yerine hali hazırdaki kendi okullarını kapattığı belirlendi" haberi yalanlandı.

Söz konusu gazetenin, "Hizmet Hareketi'nin yurtdışındaki okullarını kapattırıp, o ülkelerde okul açacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kazakistan ve Libya’da eğitim veren kendi bünyesindeki okulları kapattığı ortaya çıktı" iddiasına Milli Eğitim Bakanlığı şöyle yanıt verdi: "Haberde yer alan iddialarda ifade edildiği biçimde Kazakistan’da bugüne kadar Bakanlığımıza bağlı bir okul açılmamıştır."

KAZAKİSTAN OKUL YOK Kİ KAPATALIM

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kazakistan’da bugüne kadar bakanlığa bağlı bir okulun açılmadığı, Libya’daki ilköğretim okullarında ise 2011 yılı şubat ayında Libya’da meydana gelen iç savaş sonrası güvenlik sorunları nedeniyle eğitime ara verildiği belirtildi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, bugün bir gazete manşetinde “MEB Okul Kapattı” başlığı ile yayımlanan habere ilişkin açıklama yapıldı.

"Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışında kendine bağlı iki okulun kapısına kilit vurdu" ifadelerine yer verilen haberin kamuoyunda olumsuz algı oluşturmaya yönelik bir kampanyanın parçası olduğu belirtilen açıklamada, "Haberde yer alan iddialarda ifade edildiği biçimde Kazakistan’da bugüne kadar Bakanlığımıza bağlı bir okul açılmamıştır. Libya’daki ilköğretim okullarımızda ise 2011 yılı şubat ayında Libya’da meydana gelen iç savaş sonrası güvenlik sorunları nedeniyle eğitime ara verilmiştir" dendi.

İŞTE O HABER...