Gündem
13 Nis 2015 11:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:28

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sert açıklama: "Muhabiri deşifre edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamayla Cumhuriyet gazetesi ve gazetenin muhabiri Sinan Tartanoğlu’nu hedef aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Sinan Tartanoğlu’nun “Bilal’in Hedefine Bir Yılda Varıldı” başlıklı haber üzerine sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, Bakanlığa ve eğitime yönelik bu türden “sistematik karalama” kampanyası yürüten medya organlarını ve muhabirlerin kamuoyuna deşifre edileceği kaydedildi.

Açıklamada, “Birinci sayfada yayımlanan haber,  söz konusu gazete ve muhabirinin uzun zamandır Millî Eğitim Bakanlığı aleyhine yürüttükleri sistematik bir karalama ve dezenformasyon kampanyasının ürünüdür. Gazetenin ve muhabirinin ‘eğitim haberciliği’ müktesebatı dikkate alındığında yürütülen kampanyanın dayanıksızlığı daha net bir şekilde anlaşılacaktır” denildi.

Haberde yer verilen iddiaların aksine 4+4+4 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesinin ardından sadece imam hatip ortaokulu ve liselerinde değil, temel eğitim ve başta mesleki ve teknik eğitim olmak üzere ortaöğretime giden bütün öğrenci sayılarında önemli ölçüde artışların meydana geldiği kaydedilen açıklamada, “Bakanlığımız, eğitime yönelik bu türden sistematik karalama kampanyası yürüten medya organlarını ve muhabirlerini yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna deşifre etmeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.