Eğitim
11 Haz 2023 13:50 Son Güncelleme: 11 Haz 2023 14:03

Milli Eğitim Bakanlığı'nda flaş görevden alma

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Bakanlık bürokrasini değiştirmeye başladı. Mahmut Özer'in atadığı bürokratlar tek tek görevden alınmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşık 1.5 yıldır Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü olan Murat İlikhan’ı görevden aldı.

Hürriyet'in haberine göre Bakan Tekin, Murat İlikhan'ın yerine Ağustos 2022’den bu yana ÖSYM’de Daire Başkanı olarak görev yapan Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu Kemal Bülbül’ü atadı.

1974 doğumlu Bülbül, daha önce aynı genel müdürlükte Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı ve PISA Türkiye Koordinatörlüğü görevi de yapmıştı. 

Personel Genel Müdürlüğü görevine Bülent Çiftçi atandı

1975 yılında Giresun Şebinkarahisar'da doğan Bülent Çiftçi, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Özel Kalem Müdürlüğü, Genel Müdürlük ve Toronto Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği gibi önemli görevlerde bulundu.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne Fethullah Güner atandı

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen'in yerine Hacı Bayram Üniversitesi Genel Sekreteri Fethullah Güner'in ataması yapıldı.

28 Eylül 2018 tarihinde itibaren Hacı Bayram Üniversitesinde Personel Daire Başkanlığı, Rektör Danışmanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunan Güner, 14 Mart 2023 tarihi itibarıyla Üniversite Genel Sekreterliği görevine atanmıştı.

Teftiş Kurulu Başkanı Abdülkadir Özkan oldu
Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni bir atama daha gerçekleşti. Bakan Yusuf Tekin MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı'na Abdulkadir Özkan'ı atadı.

Kayseri Yahyalı 1981 doğumlu olan Abdulkadir Özkan Yusuf Tekin'in Müsteşarlık döneminde özel büroda çalışıp devamında Özel Kalem Müdürlüğü yapmıştı.