Gündem
31 Mar 2023 21:08 Son Güncelleme: 31 Mar 2023 21:18

Milletvekilliği teklifine İnanır'dan cevap geldi

Yeşilçam'ın efsane oyuncuları arasında yer alan Kadir İnanır, Yeşil Sol Parti'nin milletvekilliği adaylığı teklifine "Tüm bu teklifler benim için kuşkusuz onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum" yanıtı verdi.

Hastalığı yüzünden uzun süredir sanat dünyasından uzak kalan ve eski sağlığına tekrar kavuşan Kadir İnanır'a daha önce Halkların Demokrasi Partisi tarafından milletvekili teklifi edilmişti. Yeşilçam'ın usta oyuncusu sağlık sorunları gerekçe göstererek bu teklifi reddetmişti.

YEŞİL SOL PARTİ TEKLİF GÖTÜRDÜ

2013 yılındaki Çözüm Süreci sırasında yazar, sanatçı, akademisyen ve STK temsilcilerinden oluşan Akil İnsanlar listesinde olan İnanır'a, Yeşil Sol Parti'den milletvekili adaylığı için teklifi yapıldı.

"AKTİF SİYASET YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

İnanır, milletvekilliği adaylığıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. İnanır, açıklamasında "Sevgili halkımız; Uzun yıllardır birçok kez milletvekilliği teklifleri aldım. Tüm bu teklifler benim için kuşkusuz onur vericidir ama ülkemizde siyaset, halk tarafından saygın bir kurum haline gelmediği sürece aktif siyaset yapmayı düşünmüyorum. Saygılarımla." dedi.