Gündem
10 Mar 2011 08:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

''MİLLETVEKİLİ OLDUĞUNDA DA BANA 'KOÇUM BENİM' DİYEBİLECEK MİSİN?''

NTV ekranlarının hararetli programlarından Basın Odası'na bu hafta Ruşen Çakır'ın çıkışları damga vurdu.

Tutuklanan gazetecilere karşı medyada gelişen bazı tutumları topa tutan Çakır, Şamil Tayyar’a ise özel bir yer ayırdı.

Kimi köşe yazarlarının tutuklu gazetecilerden Ahmet Şık ve Nedim Şener için ’yargıyı bekleyim bakalım ne olacak’ tavrı içinde olduğunu söyleyen Çakır yer yer isim de vererek sert ifadeler kullandı.

Zaman yazarı Etyen Mahçupyan’ın dünkü yazısından bir bölüm okuyan Çakır, ’herhalde çok kısa bir sürede bu yazıdan dolayı çok sıkı bir şekilde mahçup olacaktır’ dedi. Taraf yazarı Alper Görmüş’ün yazısını da eleştiren Çakır bu yazarların Şık ve Şener’i yakından tanıyan isimler olduğunu da ekledi. ’Bunlar zor günler, şimdi bir şey yapmazsan ne zaman yapacağız’ diyen Çakır son olarak Şamil Tayyar’ı topa tuttu.

ŞAMİL TAYYAR’A ’KOÇUM BENİM’ TEPKİSİ

NTV ekranlarında sabah kuşağında yayınlanan Yazı İşleri programına ara veren Ruşen Çakır sebep olarak üzerinde çalıştığı kitaba yoğunlaşmak istediğini söylemişti. Star yazarı Şamil Tayyar ise Çakır’ı eleştirdiği yazısında ’yoğunlaş bakalım koçum benim’ diye yazmıştı.

Çakır, Şamil Tayyar’ın siyasete girmek üzere olduğunu ve yakında milletvekili olacağını hatırlattıktan sonra ’koçum benim’ ifadesine tepki gösterdi:

"Hiç bir şey demiyorum. O mecliste milletvekili olduğunda banı aynı üslupla ’koçum benim’ diyecek mi. Bu bir seviye meselesi. Kimisinde yüksek olur kimisinde pek yüksekte seyretmez."