Polemik & Kulis
07 Kas 2015 21:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

Millet'teki işine son verilen köşe yazarının yeni adresi neresi oldu?

İpek Medya'ya kayyum atanmasının ardından işine son verilen gazetecinin yeni adresi belli oldu.

İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasının ardından Millet gazetesindeki işine son verilen gazeteci Murat Aksoy'un yeni adresi belli oldu.

Murat Aksoy, Haberdar.com'un yazarları arasına katıldı.  Millet'ten önce Yeni Şafak, Taraf, T24.com.tr gibi medya kuruluşlarında görev alan Murat Aksoy'un Haberdar.com'daki ilk yazısı bugün yayınlandı.

Murat Aksoy, salı ve cumartesi günleri Haberdar.com okuyucusuyla buluşacak.

İşte, Murat Aksoy'un Haberdar.com'daki ilk köşe yazısı:

AKP'NİN YOLU: KUTUPLAŞMA DEVAM 

1 Kasım seçimlerinin açık galibi AKP.

Seçimi kazanan AKP olsa da, bu başarıda kuşkusuz en önemli pay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın.

7 Haziran’da dizlerinin üzerine çöken AKP’yi yeniden tek başına iktidar yapan seçimde ısrar etti. Üstelik bu arada AKP olağan kongresinde AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun etrafını da kendine yakın isimlerle çevirerek parti üzerindeki vesayetini güçlendirdi.

TERÖRÜ YARATAN TERÖRDEN BESLENDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkeyi sadece seçimlere zorlamakla kalmadı, bu seçimlere hangi ortamda gidileceğinin stratejisini de çizdi.

Bu strateji, şiddet ve terör üzerinden güvensizlik ortamı yaratarak, seçmenin tercihinde önceliği ekonomiye değil güvenlik ve istikrara vermesi üzerineydi. Ve bunda başarılı oldu.

Seçim sonuçları, PKK ve IŞİD’e yönelik operasyonlara bu iki örgütün Türkiye’de yaptıkları terör eylemleri –ki IŞİD eylemlerini ayıralım- başlayan kaos ve terör ortamı seçmeni etkilemiş olduğu gösteriyor.

Sonuç olarak bu kaos ve şiddet ortamı yaratan Erdoğan ve AKP, bu ortamdan yararlandılar.

Seçmen, güvenlik ve istikrar için, bu ortamın sorumlusu olanları ödüllendi. Bu da Türkiye’nin tarihsel paradoksu olsa gerek.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ