Gündem
30 Haz 2012 11:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

MİLLETİN PARASINI İŞTE BÖYLE ÇARÇUR EDİYORLAR! SÖZCÜ TRT'Yİ BÖYLE VURDU!

Sözcü, AKP'nin kurucularından Ayşe Böhürler'in sahibi olduğu şirkete TRT tarafından yaptırılan programları manşetine taşıdı.

Milletin parasını işte böyle çarçur ediyorlar

BUNLARI İZLEDİNİZ Mİ?

İktissadiyyat", "Min El Aşk", "Güneş Şehirleri" ve "Nuray Mert’le Ortadoğu" isimli programları yapan AKP kurucusuna ait medya şirketine TRT tarafından 5.3 milyon lira ödendi!..

BAŞAK KAYA / SÖZCÜ

VATANDAŞIN elektrik parasından, vergisinden kesilen milyonlarca liranın akıtıldığı TRT, bu paraları mirasyedi gibi harcıyor... Alın size örnek: AKP’nin kurucularından ve halen yöneticisi olan Ayşe Böhürler’in sahibi olduğu Ajans Y Medya şirketi, 2008’den bu yana TRT’ye program hazırlıyor...

BUNUN karşılığında da yüklü paralar alıyor. Halkın, isimlerinden bile bihaber olduğu programlar reytingde yerlerde. İlk 100’e bile giren yok. Bunlardan "İktissadiyyat" programı TRT Arapça için hazırlandı. 551 bölüm çekildi. TRT, bölüm basma 8 bin 500 liradan 4 milyon 683 bin lira ödedi.
 
TRT, izlenmeyen programlar için yandaşı zengin etti


Yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığı TRT, AKP Kurucusu Ayşe Böhürler’in sahibi olduğu şirkete programlar karşılığında 5 milyon 300 bin TL ödemiş.

KAMU kaynaklan ile elektrik faturasından aldığı paylarla ayakta duran, yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığı TRT’nin dış yapımlara adeta servet ödediği bir soru önergesine verilen yanıtla ortaya çıktı.

Reytingler yerde

Reytinglerde ilk 100’e bile girmeyen programlar içinde en dikkat çeken harcama ise TRT’nin AKP’nin kurucularından ve halen Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Böhürler’in sahibi olduğu Ajans Y Medya Tanıtım Şirketi’ne yaptırılan programlar oldu.
Arınç’ın CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in soru önergesine verdiği yanıta göre, Böhürler’in şirketinin TRT Arapça için yaptığı "İktissadiyyat" adlı programın bir bölümü 8 bin 500 lira.
2 yıldır haftada 5 gün yayınlanan ve bugüne dek 551 bölüm çekilen program için TRT kasasından tam 4 milyon 683 bin 500 lira aktarılmış.
4 yılda ihya oldu
Böhürler’in şirketi Ajans Y Medya’nın Ayşe Böhürler internet sayfasındaki bilgilere göre şirket, TRT’ye başka programlar da yapıyor. Böhürler’e diğer programlarla birlikte 4 yılda ödenen toplam para 5 milyon 384 bin lira.

Hangi programa ne kadar ödendi?

SORU önergesine verilen yanıta göre Komşu Mutfağından ve Bizim Denizler programları sponsorlu olduğu için TRT para ödemedi.
Böhürler’in şirketi tarafından yapılan diğer programlar ve ücretleri şöyle: Nuray Mert ile Ortadoğu: 30’ar dakikalık 17 bölümden oluşan programa bölüm başına 33 bin lira olmak üzere toplam 561 bin lira.
Min el Aşk: 7’şer dakikalık program 30 bölüm yayınlandı. Programa bölüm başına 2 bin 250 lira olmak üzere toplam 67 bin 500 lira ödendi.
Güneş Şehirleri: 10’ar dakikalık 18 bölümden oluşan programa bölüm başına 4 bin lira olmak üzere toplam 72 bin lira ödendi.