Medya
18 Mayıs 2021 08:12 Son Güncelleme: 18 Mayıs 2021 12:36

Millet İttifakı hakkında olay iddia: CHP'nin çıkışları İYİ Parti’yi geriyor

Korkusuz Gazetesi yazarı Ahmet Takan, "CHP’den peş peşe gelen hamleler, İYİ Parti koridorlarında sıkıntı yaratıyor" iddiasında bulundu.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, CHP tarafından yapılan bazı açıklamaların Millet İttifakı ortağı İYİ Parti’yi “gerdiğini” öne sürdü.

Takan, bugünkü “CHP’nin çıkışları İYİ Parti’yi geriyor” başlıklı köşe yazısında Dursun Çiçek’in yaptığı bir açıklamayı hatırlattı:

"CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek, katıldığı canlı yayında, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın kazanması için ikinci turda HDP’ye bir iki bakanlık vadedilebilir” dedi. Sonra, CHP’nin en tanınmış simalarından İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de bir tartışma programında iktidar olmaları halinde HDP’ye bakanlık verilip verilmeyeceğine dair soruya şu sözlerle yanıt verdi: “TBMM yasama organı, burada başkan vekilliği yapan bir insan, neden bakanlık yapmasın.”

“CHP’den gelen, Millet İttifakı’nda HDP’li isimlere bakanlık verilebilir açıklamalarını doğru bulmayanlardanım” diyen Takan, Dursun Çiçek’in ifadesinin İYİ Parti’deki yansımasını şöyle aktardı:

“10 Aralıkçılar kafası”, “Demokrasi ittifakından vazgeçmiyorlar”, “Kendileri bilirler, Bizim umurumuzda olmaz. Kendi başımıza yolumuza devam ederiz”, “İYİ Parti’nin oy yükselişi ve CHP tabanından da bize kaymalar devam ediyor, bunu engellemek için yapıyorlar” diyenler var…

Meral Akşener’in, “Saplantım yok. Tıkaç olmam” açık beyanlarına rağmen CHP’den peş peşe gelen hamleler, İYİ Parti koridorlarında sıkıntı yaratıyor. Durumu, “Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı adaylığının önüne geçilmesi ve Cumhur İttifakı’nın MHP’si gibi İYİ Partiyi de Millet İttifakı’nın stepnesi yapma gayretleri“ olarak görenler var.

“Lafı çok uzatmadan İYİ Parti de hakim olan havayı şöyle özetleyebilirim” diyen Takan ayrıca şunları yazdı:

- Böyle bir anlaşma veya uzlaşmanın olması asla mümkün değil.

- Eğer genel başkanlar cumhurbaşkanı adayı olursa Meral Akşener’de çıkar aday olur. Düğüm ilk turda çözülmez ise 2’nci turda en çok oy alan muhalefet adayında birleşme olur.

- Kemal Kılıçdaroğlu, kendi adaylığında zorlama yaparsa herkes kendi yolunda devam eder. İYİ Parti kendi hikayesini yazar.

- AKP-MHP ittifakı yüzde 35’inde altına düşüyor. HDP’ye ihtiyacımız kalmaz. Seçimi alırız.

Takan şu yorumunu da ekledi:

Bence ortada konuşulmayan, konuşulacak olsa bile pek de mümkün görünmeyen bir durum var; Ya, AKP’den güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş teklifi gelirse?.. “Olmaz”, “Nasla olamaz”, “Nayır, mümkün değil” demeyin… Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır. Üstelik burası Türkiye!..

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN