Polemik & Kulis
30 Ağu 2012 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

MİLAT YAZARINDAN YILMAZ ÖZDİL'E ŞOK SÖZLER!

"Trenler yabancı, inekler yerli" diyerek tartışmalara neden olan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'e en sert cevap Milat yazarından geldi.

Ulaştırma Bakanlığı ile girdiği polemikte "Trenleri yabancılar yapar, yerli inekler bakar" diyerek ikinci bir "bidon kafa" vakasına sebep olan Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil’e en ağır cevap Milat gazetesinden geldi. Bayram tatilinde olan Milat yazarı Erdal Şimşek tatil dönüşü kaleme aldığı yazısının tamamını Yılmaz Özdil’in "Trenleri yabancılar yapar, yerli inekler bakar" cümlesine ayırdı.
Bugüne kadar Türk basın tarihinin tanık olmadığı bir sertlikle olan yazısında Erdal Şimşek, Yılmaz Özdil’e açık açık "it oğlu it" dedi. İşte Babıali tarihine geçecek olan o yazı:

İt oğlu İt
Kemalistler, seküler itikatları gereği, kütüphanelerinin başköşesinde tutarlar Nutuk’u. Emevilik’ten mülhem İslam gibi. Emevi İslamı’nda da Kur’an-ı Kerim kabında, kıble tarafındaki duvara asılı durur.
İkisi de yandım Allah açıp okumaz. Okusa bile “yüzünden” okur. Emevi İslamı mensubu ne Meal ne Tefsir, ne de Kelam merak eder,
Seküler itikatlı Kemalist ise, Osmanlıca ve tarih bilmediği ve kafaları basmadığı için okuduğu Nutuk’tan tek kelime anlamaz.
Geçtiğimiz yıllarda 1. Meclis’te Okumayı denediler. Daha doğrusu “Nutuk Hatimi İndirme” gibi bir rezilliğin altına imza attılar. Gece gündüz aralıksız olarak Nutuk okudular 1. Meclis’te. Ancak aklı başında Kemalist olmayan fakat Atatürk’ü anlayan Sekülerler, bu putperest ritüele münasip yerleri ile gülünce sessiz sedasız “Nutuk Hatimini İndirme” zırvasından vazgeçtiler.
Bunlar, halkın dilinden konuşamayan, halkla aralarına kalın duvar örerek kendilerini en tepelerde görürler. İçlerinde bazıları bununla da yetinmez, halka açık açık küfreder. “Bidon kafalı, aptal, beyinsiz ve inek”gibi kendi seviye ve sirkatlerini ortaya koyan küfürleri savururlar.
Bu “bazıları”, “Atatürk Milliyetçiliği”ni (ne demekse) öyle bir zıvanadan çıkarırlar ki, Hitler ve Dr. Mengele’nin ruhuna mum diktirirler.
İflah olmaz bir Türkçü ve Türk ırkçısı kesilirler. (Hâlbuki Mustafa Kemal, Türk ırkçılığının en büyük muarızıdır.) Türkçü kesilmelerine kesilirler ama ne soylarında ne de genlerinde iğnenin ucu kadar Türklük yoktur.
Bu ülkenin insanlarına “inek” diyecek kadar kinini kusanların etnik kökenlerine baktığımızda ak koyun karakoyun anında ortaya çıkıyor.
Anaları Türkçe Ekmeğe “ğobs”, ete de “Lehm” der.Suya da “ma”.
Ne var ki Orhun Yazıtları’ndan bu güne değin yapılan bütün araştırmalarda Türkçede bu kelimelere rastlanmamıştır.
“Aslını inkâr eden haramzadedir”düsturdur bütün dünyada. Rasulullah aleyhisselamın insanlığa armağan ettiği kelam-ı güzinden sadece bir tanesidir bu söz.
Demek ki insanoğlu aslını inkâr edince, haramzade mertebesine erince bu kadar çirkinleşiyor, ağızından salyalar akıyor, çukurlaşıyor.
İnsan, aslını inkâr edince soysuz olur. Soysuzluk da bu topraklarda “köpekleşme” olarak ad edilir. Kürdünden Türküne Arabına,  Ermenisinden Rum’una Asurisine kadar bütün Anadolu’daki topluluklarda aslını inkâr edene “soysuz köpek” derler. Ve bu söz, Yeşilçam’ın tarih filmlerinin de çok ünlü bir repliğidir. Özellikle Kara Murat serisinde sıklıkla geçer.
Köpekleşme ile alakalı Batı kültüründe de sayısız metinler vardır.
Köpekleşmeyi bütün uyarılara rağmen ısrarla sürdürenlere de Türkler kendi lisanları ile “it oğlu it”derler. (Çakma Türkler bunu bilmez. Benden onlara bedava bir bilgi olsun.)
Mesela aslen ve halen Ortadoğu’da bir vilayetten olmalarına rağmen, tutup kendilerini Türkiye’nin en Batılılaşmış bir şehrinden olduklarını ileri sürerler. Mesela “İzmirliyim” der bu it oğlu itler.
Ama İzmir’in Şeriye Sicil defterlerinden tutun Salnamelere, Cumhuriyet devri Vilayet Yıllıkları’na kadar şehirle ilgili bütün kayıtları inceleyin, ne Türkler, ne Levantenler, ne Rumlar arasında İt oğlu it bir fert bulamazsınız. Tarihte böyle bir kayıt yoktur. Ama bu gün bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına “bidon kafa, aptal, beyinsiz, inek” diyen bir it oğlu it, “İzmirli” kimliği ile ortalıkta dolaşıyor.
Yıllardır İzmir adını kullanıyor/kirletiyor. Yıllardır İzmirlilik rantını yiyor. İzmir, yazılı tarihten beri çok kültürlülüğün, ticaretin, sanatın, edebiyatın ve mimarinin önemli bir kentidir.
İzmir’de yüz elli yıla yakındır arkeolojik kazı yapılıyor. Kuzey Avrupa’dan Kartaca’ya kadar sayısız medeniyetlerin eş zamanlı izleri İzmir’de ortaya çıkıyor. Bu da İzmir’in bir “insan” şehri olduğunu gösteriyor.
Ne var ki bu gün bir it oğlu it İzmir’in adını kirletiyor. Yok mu bu itin ağzına çomağı vuracak bir İzmirli Beyefendi?
Yok tabi. Çünkü beyefendi ve insan olan itle dalaşmaz. Sadece itin, it oğlu it olduğunu gösterir efkarı umumiyeye...