Gündem
03 Ağu 2021 01:09 Son Güncelleme: 03 Ağu 2021 01:11

Milas’taki yangın termik santrale ulaşmak üzere! 'Durum artık çok ciddi!'

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Siteler Mahallesi’nden yaptığı açıklama ile son duruma ilişkin bilgi verdi. Yangının siteler bölgesine kadar geldiğini belirten Tokat, alevlerin burayı aşması durumunda ise termik santrale doğru gidebileceğini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

Manavgat, Marmaris ve Bodrum ilçelerinde yoğunlaşan yangınlar devam ederken, Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde de yangınlar sürüyor.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Siteler Mahallesi’nden yaptığı açıklama ile son duruma ilişkin bilgi verdi.

Yangının siteler bölgesine kadar geldiğini belirten Tokat, alevlerin burayı aşması durumunda ise Kemerköy Termik Santrali’ne doğru gidebileceğini söyledi.

 

Tokat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hava müdahalesini yapmadığımız için yangın şu anda siteleri tehdit eder hale geldi. Yangının olduğu yer ile siteler arasında kalın bir hat oluşturmaya çalışıyoruz. Burası kritik bir nokta. Eğer biz burada yangını siteleri koruyacak bir şekilde kurtaramazsak, bu rüzgarın etkisiyle hem Akçakale tarafına hem de Türkevleri tarafına kaçırmak durumunda kalabiliriz. Bu yangını kaçırdığımız takdirde ise termik santralle yüz yüze kalacağız demektir. Yarın, acele ve ivedi olarak hava müdahaleleri yapıp, şu ana kadarki eksikliğimizi tamamlamamız gerekiyor. Durum artık çok ciddi!”