Mikroçip takılan Boji, toplu taşımayla bütün İstanbul'u turluyor

Boji, toplu ulaşım araçlarıyla günde en az 30 kilometre geziyor.

Mikroçip takılan Boji, toplu taşımayla bütün İstanbul'u turluyor - Sayfa 1

Mikroçip takılan Boji bir günde 29 durak gezdi.

114
Mikroçip takılan Boji, toplu taşımayla bütün İstanbul'u turluyor - Sayfa 2

İstanbul'da birçok toplu ulaşım aracında dolaşmasıyla ünlenen köpeğe mikroçip takıldı. Boji adı verilen köpek özel uygulama üzerinden adım adım takip ediliyor. Takip sistemiyle Boji'nin bir gün içerisinde 29 durak gezdiği tespit edildi. Günde toplu ulaşım araçlarıyla en az 30 kilometre gezdiği de belirlendi.

214
Mikroçip takılan Boji, toplu taşımayla bütün İstanbul'u turluyor - Sayfa 3

Toplu ulaşım araçlarıyla İstanbul'u turlayan ve sosyal medyada gündem olan Boji'ye mikroçip takıldı. Geçen ay birçok kişi Boji'nin farklı zamanlara ait olarak vapur, metrobüs ve tramvayda yolculuk yaparken fotoğraflarını paylaşmıştı. Kangal çoban kırması olan Boji, ismini demiryolu terminolojisinden alıyor. Bojinin görevi metro ve metrobüslerde tekerleklerin hareketini sağlamak ama köpek her seferinde boji alanında uyuduğu için kendisine Boji adı verildi.

314
Mikroçip takılan Boji, toplu taşımayla bütün İstanbul'u turluyor - Sayfa 4

Boji, 18 Ağustos'ta İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü uzman ekiplerinin de yardımı ile Kemerburgaz Hayvan Geçici Bakımevi'ne götürüldü. Yapılan muayene sırasında derisinin altına mikroçip enjekte edildi. Bu sayede Boji'nin daha önceden bakımdan geçtiği kısırlaştırıldığı ve tekrar sokağa rutin yaşamına bırakıldığı da belirlendi.

414