Gündem
02 Eki 2011 17:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

MİHA KAPANACAK MI KAPANMAYACAK MI? MARMARA ÜNİVERSİTESİ DEKANI YANIT VERDİ?

Marmara İletişim'in Haber Ajansı MİHA kapatılıyor mu? M.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran'dan Medyaradar'a özel açıklama...

MİHA’nın kapanacağı ile ilgili olarak Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand'ın tweetini haberleştiren Medyaradar’ın sorduğu soruya M.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran yanıt verdi.

İşte o açıklama!


Sayın Medyaradar yetkilisi ve Sayın Birand
MİHA kapatılıyor mu şeklindeki haberinizi okudum. Çok üzüldüm.Çünkü konunu muhatabını arayıp bilgi alabilirsiniz
Marmara Ün. İletişim Fakültesine Medya Merkezi kurduk. Bu merkezde radyo tv, internet habercilği ve elektronik yayıncılık yapılacak. Bu proje tamamen öğrenci odaklı bir projedir. Şu an inşaat sürecimiz tamamlanmak üzere. Bu merkezde bütün öğrencilerimiz bir fabrika bant sisteminde olduğu gibi bir merkezden başlayarak bütün departmanlarda çalışarak tecrübe kazanacak. bu merkezde haber merkezi, Mİha ajansı, reklam ve tanıtım ajansı, kurgu ünitesi, aktüel çekim birimi, tasarım ofisi, elektronik yayıncılık departmanı ve internet haberciliği departmanı gibi bir medya merkezindeki bir çok birim aynı ortamda yer alacak. Bu konsept öğrencilerimiz için müthiş bir sinerji yaratacaktır. Önümüzdeki günlerde de faaliyete başlıyoruz. Bugüne kadar yapılan sadece ajansa alınan beş on öğrencinin pratik eğitiminden başka birşey değildi. benim fakültemde 2800’e yakın öğrenci var. Ben fakültemde bütün öğrenciler için pratik imkanı yaratmanın çabası içerisindeyim. Bugüne kadar öğrenciler reji masasını tahtada çizerek öğreniyordu. Şimdi TRT Nin kullanmadığı Betacam sp kameraları ve bazı ekipmanları kurumumuza hibe olarak alıyoruz. Canlı yayın aracı hazırlıyorum.
Bu proje makro bir projedir. Sadece seçilmiş değil bütün öğrencilerime bu imkanları sunacağım.
Konu ile ilgili fakültemizi ziyaret ederseniz sizi bilgilendiririm ve merkezimi birlikte gezeriz.
Başarılar dilerim.
Saygılarımla
Prof. Dr. Yusuf Devran
M.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı

İŞTE O HABER!

MEDYARADAR/ÖZEL