Gündem
13 Şub 2022 11:07 Son Güncelleme: 13 Şub 2022 11:26

Migros, çöpteki çürük sebzeleri alan işçiyi ‘hırsızlık’ suçlamasıyla işten attı!

Migros'un İstanbul Merter'deki bir şubesinde çalışan bir işçi, çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alınca işveren tarafından 'hırsızlık' suçlamasıyla işten atıldı.

Migros Depo işçilerinin eylemi Esenyurt Depo önünde sürerken, Migros’un Merter’deki bir şubesinde çalışan bir işçi, çöpe atılmak üzere ayrılan çürük sebzelerden alınca işveren tarafından hırsızlık suçlamasıyla savunması alındı.

DİSK Tekstil Merter Şube Başkanı Asalettin Aslanoğlu, işçinin kendilerine başvurduğunu ifade ederek Migros’un işçi düşmanlığının bir başka boyutunun gözler önüne serildiğini ifade etti.

DİSK Tekstil’in Merter Şubesi’nden savunma konusunda destek alan işçinin yazdığı savunma ise sosyal medyada gündem oldu.

İşçinin savunmasında, 4 yıldır temizlik işçisi olarak çalıştığını, asgari ücretle geçinmek mümkün olmadığı için çöpe atılan çürük sebzelerden evine götürdüğünü ifade etti.

'ÇOK YOKSUL BİR İŞÇİYİM'

"Ben çöpe atılmış, böylece hiç kimsenin mülkiyetinde olmayan çürük patatesi, soğan gibi malzemeleri aldığım için hırsızlıkla suçlanıyorum" diyen işçi, "Ben hırsız değilim, çok yoksul bir işçiyim" ifadelerini kullandı.