Teknoloji
08 Ara 2022 12:45 Son Güncelleme: 08 Ara 2022 12:46

Microsoft açıkladı: Xbox oyunlarına zam geliyor!

Microsoft, 2023’ün başından itibaren Xbox oyunlarının fiyatlarına zam yapacak. Bu zam kararı sadece Microsoft’a ait olan oyunları etkileyecek.

Bir süredir etkileri hissedilen global finansal krize bağlı olarak ABD’de de enflasyonda artış yaşanması, hem teknoloji dünyasında, hem de oyun dünyasında fiyatları yukarı çekiyor. Bunun son örneği de Microsoft cephesinde yaşandı.

Microsoft, 2023’ün başından itibaren Xbox oyunlarının fiyatlarına zam yapacak. Bu zam kararı sadece Microsoft’a ait olan oyunları etkileyecek. Üçüncü parti oyunlarının fiyatı ise eskiden olduğu gibi dağıtımcılar tarafından belirlenecek.

Microsoft’un bu zam kararından etkilenecek oyunlar arasında önümüzdeki yıl çıkacak, merakla beklenen üç oyun da yer alıyor. Bethesda Game Studios tarafından hazırlanan Starfield, Forza Motorsport ve Arkane stüdyosundan çıkan Redfall, 69.99 dolara oyunculara sunulacak.

Microsoft oyun fiyatlarına yaptığı bu zamma doğrudan enflasyonu sebep göstermedi. Bu fiyatın oyunların geldiği noktayı, büyüklüklerini ve gelişmişliklerini yansıttığını söyledi. Öte yandan Microsoft bu oyunların Game Pass’te de olacağını hatırlattı. Aylık 9.9 dolarlık abonelik ücretini ödeyen Game Pass kullanıcıları bu oyunları ek bir ücret ödemeden oynayabilecek.

ETİKETLER
#microsoft #xbox