Dünya
11 Tem 2022 14:04 Son Güncelleme: 11 Tem 2022 14:08

Miçotakis'ten Bahçeli'nin haritasına sert tepki: Bu Türkiye'nin resmi politikası mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyaretinde sergilenen harita Ankara-Atina hattını adeta yangın yerine çevirdi. Yunan basını, Bahçeli'nin elindeki haritayla küplere binerken asıl tepki ise Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten geldi.

Mhp lideri Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyareti sonrasında Twitter üzerinden paylaşılan bir fotoğrafta tuttuğu harita Yunanistan'ı kızdırdı. Haritada, "Denizlerdeki Misakımillimiz" ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit'in de Türkiye'ye ait olduğu görülüyor. Fotoğrafa Yunan kamuoyundan tepki gelirken ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı.

YUNAN'DAN KÜSTAH SÖZLER: KABUL EDİLEMEZ BU OLAYI DÜZELTİN

Ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, "Yunan diplomatik kaynakları bu hamlenin saldırgan ve provokatif olduğunu söyledi" yorumunu yaptı. Gazeteye konuşan diplomatik kaynaklar da, "Maalesef bu görüntü, bizim Türkiye ile her gün yaşadığımız ve gerilimi tırmandıran aşırı uçtaki açıklamaların bir kısmı" ifadesini kullandı. Yunan yetkililer, "Bir an önce ülkemizin toprak bütünlüğünü şüphede bırakan bu kabul edilemez olayın düzeltilmesini bekliyoruz" dedi.

MİÇOTAKİS'TEN SKANDAL PAYLAŞIM

Yunanistan adına asıl tepki ise son dönemdeki provokatif girişimleriyle Ankara- Atina hattındaki tansiyonu yükselten Başbakan Miçotakis'ten geldi. Resmi Twitter hesabından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin haritayla fotoğrafını paylaşan Miçotakis, "Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı? Türkiye'nin resmi politikası mı yoksa provokasyon mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağına karşı tutumunu netleştirmeli" ifadesini kullandı.