Gündem
28 Mar 2015 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

Michel Platini'den Fatih Terim bombası

Zaman Gazetesi yazarı Zeki Çol, UEFA Yönetim Kurulu'na aday olan Servet Yardımcı'nın neden seçilemediği konusunda flaş bir iddiada bulundu.

İddiaya göre; UEFA Başkanı Michel Platini, yönetim kurulu için Fatih Terim'i istedi, ancak TFF Yardımcı'yı aday gösterince, seçim kaybedildi.

Avrupa futbolunun patronu UEFA'nın geçtiğimiz salı günü yapılan kongresinde, yönetim kuruluna aday olan Servet Yardımcı, 2. yeterli oyu alamayınca seçilememişti. Kongreye son derece ümitli giden ve ciddi çalışmalar yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) heyetinde büyük hayal kırıklığı yaratan bu seçimin ardından önemli iddialar ortaya atıldı.

En fazla dile getirilen iddia, UEFA Başkanı Michel Platini'nin TFF'ye, "Şimdi değil 2 yıl sonra aday gösterin" dediği yönünde idi. Zaman Gazetesi yazarı Zeki Çol tarafından dün ortaya atılan bir başka iddia ise gündeme bomba gibi düştü. Çol, "UEFA Terim'i istedi, TFF Yardımcı'yı gönderdi" başlıklı yazısında, UEFA Başkanı Michel Platini'nin, yönetim kurulu için Fatih Terim'i istediğini, ancak TFF'nin Servet Yardımcı'yı aday göstermesi nedeniyle seçimin kaybedildiğini ifade etti. Zeki Çol'un yazısının bazı bölümleri şöyle:

"Aslında oluşturulan algının tam tersi, Platini, TFF’nin adayına değil, adayın ismine sıcak bakmıyordu.

Nitekim geçtiğimiz ağustosta üst düzey UEFA yöneticilerinden biri aracılığıyla gönderilen bir mesaj vardı. Futbolun içinden gelen Platini, kendisi gibi futbolun içinde yetişen ve uluslararası arenada kabul gören bir Türk’ün adaylığını istiyor, dahası o isme gayri resmi kanaldan ve çok yakın bir çalışma arkadaşı aracılığıyla mesaj da gönderiyordu.
O isim kim miydi?
Fatih Terim.

FATİH TERİM DE BU TEKLİFE SICAK BAKIYORDU

İşin enteresan tarafı, Terim de bu teklife sıcak bakıyordu. Lakin TFF, o sıralarda Servet Yardımcı ismini deklare etmiş, kendisini bağlamıştı. Ancak UEFA’dan gelen mesajlardan da haberleri vardı. Zirvede bazı alınganlıklar, hatta kırgınlıklar bile olmuştu o günlerde.

SERVET YARDIMCI İSMİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÜNDEME GETİRDİ

Ya Servet Yardımcı ismi ne zaman ortaya atıldı?

Dünya Kupası öncesi, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cüneyt Çakır’ı kabulü sırasında.

Kupaya gitmeden önce Erdoğan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, bir başka seyahate giderken havaalanından çevrilen ve son anda ekibe dahil edilen Şenes Erzik’in de aralarında oldukları heyeti kabul ediyordu. Erdoğan, Erzik’e adaylık konusundaki düşüncelerini sordu. Artık emekli olacağı yanıtını alınca, ‘O zaman Servet Bey’i aday yapın’ dedi. Yardımcı ismi ilk o görüşmede telaffuz edildi.

TERİM ADAY OLSAYDI İLK TURDA SEÇİLİRDİ

Terim aday olsa seçilir miydi? Platini’nin UEFA’daki gücünü hesaba katarsanız, tıpkı Davor Suker örneğinde olduğu gibi, büyük olasılık ilk turda yönetime girerdi. Sonuçta Türkiye, çok önemli bir pozisyonu kaybetti.

Yeri gelmişken bir kehanette bulunup bu bölümü noktalayayım.

İki yıl sonraki seçimde bir Türk, yeniden UEFA yönetimine girer. Ama faal teknik adamlık yaşamını sonlandırması koşuluyla!"