Gündem
11 Oca 2011 13:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:57

MHP'NİN GAZETESİ ORTADOĞU, CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN FOTOĞRAFI İLE NEDEN OYNADI?

Ortadoğu gazetesi Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır gezisindeki bir fotoğrafına montaj yaptı. Gazete bunu neden yaptıklarını bakın nasıl savundu?

Ortadoğu gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Karataş, Cumhurbaşkanı Gül ile Kürtçe tabelaların montajlandığı iddiasına gazetenin sürmanşetinden yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır gezisi sırasında şehrin her tarafının Kürtçe tabelalarla donatıldığını, Anadolu Ajansı’nın geçtiği resimler ortaya koyduğu gibi, bütün televizyon kanallarında görüntüler yer almıştır. O görüntüler aklı, vicdanı, ülke ve millet sevgisi olan herkesi rahatsız etmiş, herkesi derinden yaralamıştır." diyen Karataş, "Ortadoğu Gazetesinde yer alan sözkonusu resim, bu çelişkiyi ortaya koymak içindir." dedi ve fotomontajı kabul etti:

Deneme"Orada iki ayrı resim vardır ve ikisi de aynı gün çekilmiştir. Üst üste konularak Cumhurbaşkanına bir hatırlatma yapılmıştır. Kesinlikle bir fotomontaj değildir. Bir ironidir. Fotomontaj yapmanın hangi medya grubunun sanatı olduğunu, Türk milleti çok iyi biliyor."

"Gerçek dışı iddia" ile kastedilenin ne olduğunu gerçekten anlamakta güçlük çektik. Diyarbakır’da Kürtçe tabelaların asıldığı mı gerçek dışı? Belediye de iki dil uygulamasına geçildiği mi gerçek dışı? Cumhurbaşkanının ziyareti sırasında şehrin bir çok yerine Kürtçe "hoş geldiniz" pankartların asıldığı mı gerçek dışı? Cumhurbaşkanına Türkçe-Kürtçe sözlük hediye edildiği mi gerçek dışı?

İşte Ortadoğu’nun bugünkü sürmanşetinde yer alan o yazı;