Politika
09 Oca 2022 09:54 Son Güncelleme: 09 Oca 2022 09:57

MHP'li yönetici, seçim yasası için tarih verdi

MHP'li bir yönetici, seçim yasasında yapılacak değişikliklerle ilgili konuşurken muhalefetin erken seçim çağrılarına değindi. "Seçim yasası, 'derhal seçim', 'erken seçim' olmayacağını hissettirecek bir tarihte gelecek" dedi.

Türkiye'de ekonomi başta olmak üzere birçok alanda yaşanan sorunlar, muhalefet partilerinin erken seçim çağrılarına neden oluyor. Ancak Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'den gelen açıklamalarda seçimin 2023'te yapılacağı yineleniyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre  AKP'li bir yönetici erken seçimin gündemlerinde olmadığını söylerken bu yöndeki çağrıları, “Türkiye bunları konuşmamalı. Sürekli seçim konuşan bir ülkeye yabancı yatırım gelir mi? Muhalefet bu anlamda hainlik yapıyor. Bunu konuşmamak lazım” sözleriyle eleştirdi.

Erken seçimin söz konusu olmadığını söyleyen MHP’li bir yönetici de bunun kanıtı olarak mart ayında Meclis’e sunulması hedeflenen seçim kanunu değişikliği teklifini gösterdi.

'SEÇİM KANUNUN TAKVİMİNİ BÖYLE PLANLIYORUZ Kİ TARIŞMAYA MAHAL VERİLMESİN'

Yönetici, "Seçim yasası, 'derhal seçim', 'erken seçim' olmayacağını hissettirecek bir tarihte gelecek. İşte mart ayında sunulsa nisan-mayıs ayında yasalaşsa bir yıl sonra uygulanabilir. 60 günlük seçim süreci de hesaplanınca bu 2023 Haziran ayı demek. Seçim kanunun takvimini böyle planlıyoruz ki tartışmaya mahal verilmesin” dedi.