Politika
08 Eyl 2022 13:55 Son Güncelleme: 08 Eyl 2022 13:55

MHP’li üst düzey isimden kritik ‘seçim’ açıklaması! ‘Daha erken yapılabilir…’

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Kurban Bayramı veya üniversite sınavları nedeniyle 1 ay erkene çekilebilir" dedi.

Bursa’da konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, seçimlerin 18 Haziran 2023’te düzenleneceğini fakat Kurban Bayramı veya üniversite sınavları nedeniyle bir ay erkene çekilebileceğini söyledi.

"HÜKÜMET HAZIRLIK YAPIYOR"

Yeniçağ'da yer alan habere göre Büyükataman, seçimle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Seçimler, 18 Haziran 2023 tarihinde ve zamanında yapılacaktır. Son zamanlarda seçimin erkene alınabileceğine dair söylemler medyada yer almaktadır. Özellikle muhalefet, bundan bir ay öncesine kadar seçimlerin erken yapılacağına yönelik hükümetin hazırlıklar yaptığını gündeme getirerek, tabanlarını ve kendi mensuplarını diri tutmak ve seçime hazır hale getirmek için böyle bir propaganda yürüttüler. Ama seçimler, mutlaka zamanında yapılacaktır. Belki haziran ayında Kurban Bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi birtakım gerekçelerden kaynaklı bir ay seçimleri öne alma ihtimali söz konusu olabilir. Bu konuda bize intikal eden resmi teklif ve paylaşılan bir açıklama olmadı. Gazete köşelerinde yapılan yorumlara dayalı olarak bunu söylüyorum. Biz seçimlerin zamanında yapılacağına yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz.”