Politika
22 Nis 2024 23:48 Son Güncelleme: 22 Nis 2024 23:58

MHP'li isimden Mehmet Şimşek açıklaması... Devlet Bahçeli Şimşek'i mi kastetti?

MHP’li Arzu Erdem, Bahçeli’nin “yerel halk” çıkışının Mehmet Şimşek’e değil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yönelik olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Washington’da düzenlenen bir etkinlikte Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı değerlendirmede kullandığı "locals" ifadesine tepki gösterdiği iddia edildi.

"Yerel halk" anlamına gelen "locals" ifadesi için Bahçeli, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyet, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusudur" ifadelerini kullandı.

MHP'ye yakınlığı ile bilinen Bengü Türk TV ise bu sözlerin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a tepki olduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

 

MHP'li Arzu Erdem de Bengü Türk TV'nin paylaşımını alıntılayarak, "MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a tepki:

"TÜRK milletini ‘Yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asıl sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir." ifadelerini kullandı.