Politika
20 Tem 2020 16:17 Son Güncelleme: 20 Tem 2020 17:52

MHP'li Cemal Enginyurt'a kesin ihraç talebi

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un 'basına yansıyan açıklamaları nedeniyle' kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık fiyatı açıklaması üzerinden AKP'yi eleştirmiş, AKP tarafının 'MHP'yi yok saydığını' savunmuştu. "Cumhur İttifakı'ndan başka bir şey söylemiyoruz" diyen Enginyurt, "Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Enginyurt, açıklamasında şunları söylemişti:

"Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz.

"Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?"

İlk açıklama geldi

İhraç talebinin ardından Enginyurt’tan ilk açıklama geldi.

Enginyurt şunları söyledi:

* Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir.

* Fındıkta oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir.

* Şerefin tavizi olmaz. MHP vazgeçilmez sevdamdır.