Televizyon
07 Eki 2013 14:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

MHP'DEN ÜNLÜ SUNUCUYA SERT TEPKİ: ROJ TV'DE İŞE GİRMEYİ GARANTİLEDİN!

Beyaz TV sunucusu Tahir Sarıkaya'nın 'Andımız'ın okullardan kaldırılmasıyla ilgili sözlerine MHP'den çok sert yanıt geldi..VİDEO

Beyaz TV  ekranlarında hafta içi her sabah Uyan Türkiyem programını sunan başarılı sunucu Tahir Sarıkaya, şu sıralar gündemde olan ’Andımız’ın okullardan kaldırılmasına ilişkin görüşlerini aktardı.

’Herkes yorumlarını yapabilir. Hepimiz bu ülkeyi seviyoruz’ diyen Sarıkaya, ’Az önce bir izleyicim tweet atmış, diyor ki; ’Sen vatan hainisin’. Allah aşkına ben vatan haini olsam, ben bu ülkeyi sevmesem, burada ekranda olur muyum? Burada yayın yapar mıyım?’ diye sordu.

’Sizler ’Andımızı çok seviyoruz’ demeyin’ diye çıkışan Sarıkaya, ’Neden o zaman askerden kaçmak için birilerini torpile koyuyoruz? Sizce Türkiye’yi sevmek bu mudur? Türkiye’yi sevmek sizce kaçak elektrik kullanmak mıdır? Türkiye’yi sevmek sizce alış - veriş yaptığımızda devlete vergi ödemesin diye fiş almamak mıdır? Bu mudur Allah aşkınıza? Herkes elini vicdanına koysun’ şeklinde konuştu.

Tahir Sarıkaya, ’Hepimiz Türküz. Hepimiz Türkiye’yi seviyoruz ama sabahın 8’inde çocukları o soğuk havada oraya dikmek, onların beynine zorla Türksün demek ne kadar doğru? Benim milliyetçiliğimden şüphesi olanlar varsa, girsin arşiv kayıtlarıma bu vatanla ilgili, Türkiye ile ilgili neler söylemişim baksınlar’ ifadelerini kullandı.

Sarıkaya’nın bu sözlerine MHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Devran Kutlugün’den çok sert bir yanıt geldi. Twitter hesabından Tahir Sarıkaya’ya tepkisini dile getiren Kutlugün, ’Roj TV’de işe girmeyi garantiledin. Yakışırsın yani’ ifadesini kullandı.



Tahir Sarıkaya da Kutlugün’e, ’Ben kararı, yorumu izleyicilerime bırakıyorum. Andımız’ın kaldırılması doğru bir karardır. Benim Roj TV’ye girme gibi bir hevesim, isteğim de yok. Televizyonumdan da memnunum’ karşılığını verdi.