Politika
25 Oca 2023 18:23 Son Güncelleme: 25 Oca 2023 20:26

MHP'den Sinan Ateş cinayetine ilişkin 'özel kalem' açıklaması

Eski Ülkü Ocakları Balkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında Emre Yüksel isimli şüpheli gözaltına alındı. Yüksel'in "MHP genel başkan yardımcısı" olduğu öne sürüldü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanlarının bulunmadığını söyledi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında olan Emre Yüksel'in "MHP genel başkan yardımcısı" olduğu iddia edildi.

"GEÇMİŞTE DE BÖYLE BİR ÇALIŞANIMIZ OLMADI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan "MHP genel başkan yardımcısının özel kalemi Emre Yüksel gözaltına alındı" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"MHP Genel Merkezi'nde genel başkan yardımcılarının özel kalem kadrosu olmadığı gibi genel merkezde veya TBMM MHP Grubu'nda herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus, devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışıdır."