Politika
15 Oca 2022 19:28 Son Güncelleme: 15 Oca 2022 19:47

MHP'den istifa eden Süleyman Sazak'tan ilk açıklama! Partideki son durumu anlattı...

MHP'den istifa eden MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak istifasının ardından zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

MHP eski Genel Başkan Yardımcısı Gün Sazak'ın oğlu Süleyman Sazak önceki gün MHP'den istifa ettiğini açıkladı.

 Sosyal medya üzerinden istifa ettiğini duyuran Sazak yaptığı paylaşımda, "Türk milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar" ifadelerini kullanmıştı.

 "İSTİFA ETMEYİ TERCİH ETTİM"

Son olarak KRT TV'ye konuk olan Süleyman Sazak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "MHP’ye saldıran bu gibi proje isimler ne ilk ne de son olacaktır" sözlerine yanıt vererek şunları söyledi:

 "Söylenen saygısız ifadeler benim ifade etmediğim konular. Konuşmalarım saygı çerçevesindedir. Ne şekilde ayrıldığımızı ifade ettim. Partiden ihracımdan bahsediliyor, bugüne kadar bununla ilgili bir bilgi aldım. Sadece Türkiye şartlarının dayanılmaz ağırlığı sebebiyle böyle bir açıklama yaparak istifayı tercih ettim. Açıklamalarımdan kaygı duyanlar varsa bu konularda bizi aydınlatmalarını dilerim. Bunun dışındaki laflar alakadar olduğum konular değildir."

 MHP'DEN AYRILIĞIN GEREKÇESİ NE?

"MHP'den ayrılmanızın gerekçesi nedir?" sorusuna Sazak, "Mesajdaki ifadelerim açık, Türkiye'nin geldiği noktada, Türk milliyetçilerinin hassasiyet gösterdiği konularda bugünkü MHP yönetiminin hassasiyet göstermediğini belirtip bunları da kısaca özetledim. Mesela adalet duygusu. Adaletin Türkiye'de yok edildiği konusunda bir fikrim var. Milliyetçi ideolojik düşünce gayet tabi ülkenin birliğini, bütünlüğünü görev olarak üstüne almıştır ama sadece MHP'nin güvenlikçi politikalarına indirgenmek Türk milliyetçiliğine haksızlıktır" yanıtını verdi

ETİKETLER
#süleyman sazak