Gündem
26 Eki 2023 16:29 Son Güncelleme: 26 Eki 2023 16:31

MHP’den ‘Filistin Mitingi’ne katılım genelgesi

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, AKP’nin İstanbul’da düzenleyeceği, “Büyük Filistin Mitingi”ne dair il başkanlıklarına bir genelge gönderdi.

Söz konusu mitinge MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de katılacağı belirtilen genelgede, “Filistin, Türkiye için asla ihmal edilemeyecek önemli bir davadır. Filistinli Müslümanların mukadderatı; Türkiye Türklüğünün yazgısıyla, bekasıyla iç içedir. Filistinli Müslümanların imdadına koşmak; Türk milleti için hem dinî, hem insani, hem de siyasi ve kültürel bir vecibedir” denilerek, yüksek katılım beklenildiği ifade edildi.

Yalçın’ın açıklaması şöyle:

“İsrail’in Gazze’ye, daha geniş manada da Filistinli Müslümanlara yönelik zulmü ve soykırıma varan pervasız saldırıları, bütün dünyanın gözleri önünde sürmektedir. ABD’nin desteğini arkasına alan İsrail terörünün fütursuzluğu karşısında, BM başta olmak üzere hiçbir uluslararası gücün yaptırım ve caydırma imkânı kalmamış bulunmaktadır. Sözde insan hakları ve demokrasi şampiyonu Avrupa ülkeleri de ABD ile İsrail’in safında dizilerek zulüm, vahşet ve soykırım operasyonlarının yanında yer almışlardır. Temel insan hak ve hürriyetleri denince mangalda kül bırakmayan Batılı ülkelerin; çocukların, kadınların, hasta ve yaşlıların acımasızca katledildiği Müslüman kıyımı karşısındaki duyarsızlığı, insanlığın geleceği açısından vahim bir tablo ortaya çıkarmaktadır. Dünyanın değiştiğini ve 21. yüzyılda yeni küresel aktörlerin sahneye çıktığını gören köhne Batı dünyası; yaşadığı belirgin gerileme ile inisiyatif ve güç kaybı karşısında gözü dönmüş, çıldırmış gibi hareket etmektedir. Dünyanın öteki ülkelerinden, diğer uluslararası aktör ve kuruluşlardan gelen tepkilerse yetersiz, cılız ve etkisizdir.

Kuruluşundan beri dünyada ezilen milletlerin sesi olan Türkiye; bugün de gerek bölgemizdeki gerekse dünyada mezalime uğrayan toplumların, hor görülen ve hakları çiğnenen insanların umududur. Türkiye; haksızlıklar karşısında adaletin, insan haklarının, Hakk’ın ve hakikatin sesidir. Türkiye, yeni dünya düzeninin ve 21. yüzyılın genç küresel aktörü olmaya adaydır. Türkiye, Filistin sorunu ve İsrail saldırıları karşısında takip ettiği barışçı ve yapıcı politikalarını da büyük bir gayretle sürdürmektedir.

“Ümit en sonra terk olunan şeydir.” düsturundan hareketle Türkiye, Filistin Müslümanlarının uğradığı büyük zulmün son bulması ve bölgede barışın tekrardan tesisi için küresel ve bölgesel ölçekte çabalarına hız vermiştir. Ancak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Hariciyemizin olağanüstü mekik diplomasisine, çoklu girişimlerine rağmen Türkiye; henüz yalnızdır.

Batılı zalimler koalisyonunun kumandasında İsrail marifetiyle bölgemize salınan ateşin bütün dünyayı sarması ve Filistin meselesinin yıkıcı bir dünya savaşına evrilmesi tehlikesi vardır.

İnsanlık, bir avuç maceraperest İsrailli yöneticinin çılgın emelleri yüzünden topyekûn tehdit altındadır. Bilindiği gibi, Türkiye’nin haklı tepkilerini dünya kamuoyuna güçlü ve tok bir silkinişle duyurmak, millî bilinci diri tutmak, Filistin Müslümanlarının sedası olmak amacıyla; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, İstanbul’da bir Büyük Filistin Mitingi düzenleneceği duyurulmuştur.

Cumartesi günü yapılacak mitinge Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli de katılacaklardır. Bu vesileyle bütün Türkiye’nin ve büyük Türk milletinin Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın arkasında olduğu, enzar-ı âleme ilan edilmiş olacaktır. Filistin, Türkiye için asla ihmal edilemeyecek önemli bir davadır. Filistinli Müslümanların mukadderatı; Türkiye Türklüğünün yazgısıyla, bekasıyla iç içedir. Filistinli Müslümanların imdadına koşmak; Türk milleti için hem dinî, hem insani, hem de siyasi ve kültürel bir vecibedir.

En geniş katılımın sağlanması ve vatandaşlarımızın teveccüh göstermesi beklenen Büyük Filistin Mitingi sırasında, siyasi parti bayrağı kullanılmayacak, alanda sadece Türk bayrağı dalgalanacaktır. Bununla beraber MHP teşkilatları, mitinge bütün yürekleri ve olanca varlıklarıyla katılacaklardır. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bu husustaki talimatları, Genel Merkezimizce teşkilatlarımıza iletilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."