Gündem
28 Oca 2023 14:37 Son Güncelleme: 28 Oca 2023 16:35

MHP'de Sinan Ateş istifası! "Sabırla bekledim..."

Sinan Ateş'in Ankara'da öldürülmesinin ardından parti içinden istifalar gelmeye başladı. MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz Twitter hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak Karadeniz, partinin takındığı tutumu gösterdi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı suikast sonrasında hayatını kaybetmesi üzerine partinin tutumu birçok eleştiri almıştı. Geçtiğimiz günlerde de öldürülen Ateş'in eşi söylenenler hakkında açıklama yapmış ve acılarıı yaşamak istediklerini söylemişti.

MHP içinden gelen açıklamalar ardından bir istifa gündeme oturdu. MHP Samsun İl Başkan Yardımcısı Tuğçe Karadeniz Twitter hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Gerekçe olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Ülkenin başkentinde alçakça ve pervasızca işlenen ve iki küçük kız çocuğunu yetim bırakan cinayet sonrasında yaşanan olaylar ile mensubu olduğum partinin takındığı tutumu vicdanen kabul etmem mümkün değildir.

Cinayet gününden bugüne kadar bize yakışan duruşun sergilenmesini umut ederek sabırla bekledim. Ancak bu süreçte yetkili kişilerin beyanatları ve tutumları dolayısıyla bu bekleyişin beyhude olduğuna kanaat getirdim.

Tüm bu nedenlerle vicdan sahibi bir insan, hukukçu ve Türk milliyetçisi kimliğimin gerreği olarak mensubu olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkan Yardımcılığı görevimden ve parti üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım."