Gündem
07 Nis 2013 18:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

MHP MİTİNGİNDE İHA MUHABİRİNE SALDIRI!

Aydın'da MHP tarafından düzenlenen etkinliği takip eden İHA muhabiri darp edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinliği takip eden İHA kameramanı Mehmet Barlas, yaşanan gerginliği görüntülediği sırada bir grup partili genç tarafından darp edildi. Öfkeli grup, Habertürk Aydın Muhabiri Durmuş Ali Kılınç’a da saldırdı.

Olay, Aydın Kültür Merkezi’nde bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. MHP ve Ülkü Ocakları Aydın Şubesi tarafından düzenlenen, Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Tüğrkeş’in konuşmacı olarak katıldığı Alparslan Türkeş’in ölümünün 16. yılı anma etkinlikleri konferansı sırasında gerginlik yaşandı. “AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı” yazan çelengi kültür merkezine getiren Ahmet Emin Kapankaya, bir grup genç tarafından darp edildi. Kültür Merkezi dışında bir kişinin darp edildiğini gören İhlas Haber Ajansı (İHA) Kameramanı Mehmet Barlas ve Habertürk Aydın Muhabiri Durmuş Ali Kılınç da olayı görüntülemek istedi. Görüntü alınmasına tepki gösteren gençler, gazetecileri engellemek istedi. Duruma müdahale eden Ülkü Ocakları Aydın Şube Başkanı Burak Pehlivan, olay yerine gelerek grubu dağıttı.

"KAMERAYI ÖYLE TAŞIMA, TAHRİK OLUYORUM"

Gazetecilerden önce özür dileyen Burak Pehlivan, ardından Mehmet Barlas’a, “Kamerayı öyle taşıma tahrik oluyorum” dedi. Mehmet Barlas’ın, “Nasıl taşıyacağım başka” demesi üzerine Ülkü Ocağı Başkanı Burak Pehlivan’ın yanında bulunan yaklaşık 6 kişi, gazetecilere tekme ve yumrukla saldırdı. Polislerin müdahalesiyle sona eren olayda gazeteciler Mehmet Barlas ve Durmuş Ali Kılınç yaralandı. Mehmet Barlas’ın kamerası da zarar gördü. Gazeteciler ve çelengi getiren Ahmet Emin Kapankaya, Efeler Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayetçi oldu.

"OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Efeler Polis Merkezi Amirliği’ne gelen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, olayı kınadıklarını belirterek, “Bugün Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen etkinlikte maalesef sadece görevlerini yapan İHA Muhabiri Mehmet Barlas ile Habertürk Muhabiri Durmuş Kılınç üzücü bir saldırıya uğramış ve darp edilmişlerdir. Olayı şiddetle kınıyor, arkadaşlara geçmiş olsun diliyoruz” dedi.

MEHMET BARLAS OLAYDAN SONRA HASTANEYE KALDIRILDI

Yaşanan olayın ardından Karakola giderek ifade veren İHA Muhabiri Mehmet Barlas, karakoldaki ifade işlemlerinin ardından durumu ağırlaşınca kendisine destek için karakola gelen meslektaşlarının yardımı ile hastaneye kaldırıldı. Karın bölgesinde ve vücudunun değişik yerlerinde ağrıları artan Barlas’ın, tetkikleri Aydın  Atatürk Devlet Hastanesi’nde  devam ediyor. (İHA)