Gündem
18 Ara 2020 14:50 Son Güncelleme: 18 Ara 2020 15:03

MHP lideri Habertürk'ü uyarmıştı...Sevilay Yılman'dan Bahçeli'ye HDP çıkışı!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, ‘HDP kapatılmalıdır’ çıkışı yapan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ‘Sev sevme, kabul et etme, 6 milyon kişi o partiye oy veriyor, 6 milyon insan PKK’lı diye yaftalanırsa biz bitmişiz demektir.’ diye yanıt verdi.

Bu sabah Ebru Baki’nin Para Gündem programına konuk olan Yılman’ın sert çıkışları, Bahçeli’nin Habertürk’le ilgili açıklamaların ardından gelince dikkat çekti.

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Habertürk ekranında ‘ordu satıldı’ demesinin ardından Bahçeli, Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner’in adını vererek şu açıklamaları yapmıştı:

“CHP milletvekili tarafından orduya düşmanlık yapıldığı an ve esnada programa hemen ara verilebilirdi, moderatör tarafından muhatap şahıstan özür dilemesi ısrarla, inatla ve sabırla istenebilirdi. Ama olmadı, yapılmadı, buna tenezzül bile edilmedi” 

Habertürk’ün içinde yer aldığı Ciner Medya grubunun sahibi Turgay Ciner’e de bu konu üzerinden yüklenen MHP lideri, “Müteakiben Türk ordusuna yapılan ağır hakaretle ilgili Habertürk adına ne Turgay Ciner’den ne de bir başkasından sadra şifa nitelikli üzüntü mesajı paylaşılmamıştır” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, “Üstelik yapılacak programlara davet edilecek isimlerle ilgili daha titiz hareket edileceği sözü verilmemiştir” diye de ekledi.

Bu krizin ardından Habertürk ekranlarından bir yazarın doğrudan Bahçeli’ye yanıt veriyor olması gözlerden kaçmadı.

Yılman ‘Sayın Bahçeli diyor ki parti kapatılsın. Ya sen o partinin üst düzey alt düzey yöneticilerini değil bütün oy verenleri de cezalandırıyorsun. Partiler kapatıldı eskiden de, çözüm oldu mu? Böyle bir şey olabilir mi? Kayyumlarla bütün belediyeleri yok ettik, genel başkanı içeride.’ dedi.

‘Mesele HDP’yi kapatmak değil ki yarın BDP diye başka bir parti kurulur. 6 milyon ve daha fazlası olacaktır. Yasaklar, baskılar işi daha cazip hale getirir' diyen Yılman, "Siyaset şunu çözmeli, ellerini kollarını bağladık buna rağmen neden 6 milyon insan neden HDP’ye gidiyor" ifadelerini kullandı.