Gündem
18 Haz 2011 12:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:28

MEZUNİYETTE AYDIN DOĞAN'A İLGİNÇ TEZAHÜRAT!

Aydın Doğan Ticaret (İletişim) Meslek Lisesi'nin onuncu döneminde 90 öğrenci mezun olarak kep attı.

Okul birincisi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Miray Nevzat, diploması ve birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayarını Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.

Lisenin spor Salonu’nda yapılan 2010-2011 Yılı Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet törenine Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Turizm Grup Başkanı Sema Doğan, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili Yahya Üzdiyen, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı,Milliyet Gazetesi Yazarı Doğan Heper, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Ticaret (İletisim) Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Hakan Nazlı, öğrenciler ve veliler katıldı. Onuncu dönemde 90 öğrencinin mezun olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

FARK YARATMAK ZORUNDASINIZ

Törende konuşan Aydın Doğan Vakfı (ADV) Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, 1998 yılında kurulan okulun bu yıl 10’uncu mezunlarını verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sevgili öğrenciler, rekabet her gün artıyor. Dünya çapında kaliteli eğitim veren bir okuldan bugün mezun oluyorsunuz. Eğitiminizi yaşam boyu sürdürün. İlgilendiğiniz konularda uzmanlaşmak ve fark yaratmak zorundasınız. Her türlü bilgi ve haber artık daha geniş kitlelere, her gün daha hızlı, daha ucuz olarak yayılıyor. Sizler böyle bir devrin iletişimcileri olacaksınız.

Daha fazla ve hızlı bilgi aynı zamanda daha fazla karmaşa, yanılma ve bilgi kirliliği anlamına da geliyor. İşte bu noktada kaliteli bir eğitim almanın önemi ortaya çıkıyor. Akıllı ve analitik araştırma, soruşturma, bilgili eleştiri, profesyonel ve prensipler içinde bir yetkinlik, iyi bir eğitim sonunda kazanacağınız temel taşları"

Aydın Doğan Vakfı olarak öğrencilerin, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek için okul yönetimiyle birlikte yıl boyunca çalıştıklarını anlatan Fetvacı, "Amacımız, sizlerin, medyanın etik değerlere saygılı, çağdaş liderleri olarak yetişmenize katkıda bulunmak" dedi.

Okul birincisi Miray Nevzat, "Biz her yıl değiştirilen sınva sistemiyle oradan oraya savrulduk, nice skandallarla karşılaştık, hayatın şifrelerini test kitapları içinde aradık. Sadece meslek lisesinde okumamız nedeniyle geride bırakıldık. Ama ben, bizim her türlü zorluğa gövdesini siper edecek bir genç, bir iletişimci olduğumuza inanıyorum" diye konuştu.

BİRİNCİYE ÖDÜLÜ AYDIN DOĞAN VERDİ

Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler tarafından bir sonraki yıl mezun olacak öğrencilere okulun flaması ve Türk bayrağı devir teslimi yapıldı. Törende öğrenciler çeşitli dans ve halk oyunları gösterileri yaptı. Bayrak-flama devir teslim töreninin ardından okul birincisi Miray Nevzat diplomasını ve ödülü olan dizüstü bilgisayarı Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı. İkinci olan Büşra Acar ile üçüncü olan Neslihan Canpolat da diploma ve ödüllerini Aydın Doğan ile Basri Özbay’ın elinden aldılar. Dereceye giren diğer öğrencilerden Elif Doyran, Hazal Gülden ve Rabia Akyüz’e diploma ve ödüllerini Sema Doğan’dan alırken, Sezer Bozkuş ile Bahadır Recep Gündüz’e diploma ve ödülleri Vuslat Doğan Sabancı ve Yahya Üzdiyen tarafından verildi. Ayça Tezeken ile Pelin Akbal ise diplama ve ödüllerini Candan Fetvacı ve Doğan Heper’in elinden aldı. Daha sonra dereceye giren ve mezun olan diğer öğrenciler diplomalarını aldılar.

KEP ATTILAR

Mezun olan öğrenciler daha sonra okul bahçesinde kep attı. Kep atma törenine katılan Aydın Doğan Vakfı (ADV) Başkanı ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Holding Turizm Grup Başkanı Sema Doğan ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay da öğrencilerle birlikte mezuniyet coşkusu yaşadılar. Öğrenciler hep birlikte "Aydın Doğan oley, Aydın Doğan oley" sözleriyle, sevgi gösterisinde bulundular.