Gündem
17 Haz 2021 12:11 Son Güncelleme: 17 Haz 2021 12:15

Meyhane önündeki 'tebliğciler' gündem oldu! Ahmet Hakan'dan dikkat çeken ifadeler

İstanbul'da kendilerine 'tebliğciler' diyen sakallı ve cübbeli bazı kişilerin içki servisi yapılan meyhane ve tekelleri dolaşarak önünde açıklama yapmaları gündem yarattı.

İstanbul Samatya'da meyhanelerin bulunduğu sokağa giden bir grup, tebliğ yaptı. Oturan insanların yanına gidip alkol tüketimine dair nasihatlerde bulunan şahıslar, tekel bayilerini de es geçmedi.

O ANLARI YAYINLADILAR
Kendilerini "Tebliğci" olarak adlandıran grup, o anlara ait görüntüleri sosyal medya hesaplarından yayınladılar. Söz konusu video ise kısa sürede gündem yarattı.

"MUTLULUĞU YANLIŞ YERDE ARAMAYIN"
Öte yandan bugünkü köşe yazısında konuya değinen Ahmet Hakan, tebliğ yapan kişilerin hitaplarının nazik, üsluplarının düzeyli olduğunu belirtti. Hakan, verilmek istenen mesajın, kendisine göre "Mutluluğu yanlış yerde aramayın! Gerçek mutluluk Allah'ın yolundadır!" olduğunu yazdı.

"TEBLİĞLER NEDEN ALKOLE KARŞI YAPILIR?"
"Beni rahatsız etmedi bu tebliğ" diyen yazar, son olarak şu ifadelerle konuya başka bir yerden bakmış: "Bu tebliğler, neden sadece alkole karşı yapılır? Neden mesela kadına şiddet konusunda tebliğe çıkılmaz? Neden mesela hayvanlara yönelik eziyetle ilgili bir tebliğ seferberliği başlatılmaz? Neden yalan söylemek ya da harama el uzatmak konulu tebliğlere gerek duyulmaz?"

TEBLİĞ NE DEMEK?

İlahî mesajların insanlara aynen ulaştırılmasıdır. İnsanları dine davet etme, bildirme, haber verme anlamına gelmektedir.