Mevduat hesaplarında 1 Mayıs'tan itibaren yeni dönem! Parası bankada olanlara önemli uyarı…

Mevduat faizlerindeki yükselişin ardından yatırımcıların dikkatini çeken mevduat hesapları, 1 Mayıs'tan itibaren önemli bir değişikliğe uğrayacak. Gelir vergisi stopaj avantajı süresinin sona ermesiyle birlikte, vergi oranlarının yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkabileceği konuşuluyor. Prof. Dr. Şenol Babuşçu, konu ile ilgili uyarılarda bulundu.

Mevduat hesaplarında 1 Mayıs'tan itibaren yeni dönem! Parası bankada olanlara önemli uyarı… - Sayfa 1

Yatırımcılar, mevduat faiz gelirlerinden elde ettikleri kazançlar üzerinden ödenen gelir vergisi stopaj avantajından faydalanmak için bankalara yoğun ilgi göstermişti. Ancak 1 Mayıs itibarıyla bu avantaj sona eriyor ve vergi oranlarının artabileceği ihtimali gündeme geliyor.

19
Mevduat hesaplarında 1 Mayıs'tan itibaren yeni dönem! Parası bankada olanlara önemli uyarı… - Sayfa 2

Mevduat faizi geliri üzerinden alınan gelir vergisi stopajının yüzde 15'e yükselebileceği belirtilirken, ekonomi uzmanları ve akademisyenler görüşlerini paylaşıyor. Prof. Dr. Şenol Babuşçu da onlardan biri.

29
Mevduat hesaplarında 1 Mayıs'tan itibaren yeni dönem! Parası bankada olanlara önemli uyarı… - Sayfa 3

Babuşçu, 1 Mayıs’tan itibaren mevduat faiz geliri üzeriden alınan gelir vergisi stopajı yüzde 5’den yüzde 15’e yükseleceğini öne sürerek diğer yatırım araçlarının da stopajlarının değişeceğini belirtti.

39
Mevduat hesaplarında 1 Mayıs'tan itibaren yeni dönem! Parası bankada olanlara önemli uyarı… - Sayfa 4

3 AYLIK VAİZ ORANI YÜZDE 70 OLDU

Birikimlerini mevduatta değerlendirmek isteyenlere bankalar özel faiz oranları veriyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye yükseltmesiyle birlikte bankalar da faiz baremlerini yukarı taşımaya başladı.

49