Politika
09 Ara 2021 13:56 Son Güncelleme: 09 Ara 2021 19:15

MetroPOLL’den Cumhur İttifakı’na kötü haber! MHP’ye ‘yeni seçim barajı’ darbesi…

Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, Kasım 2021 seçim anketi sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

MetroPOLL, Kasım 2021 anket sonuçlarını yayımladı. Araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı son ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AK Parti'nin oy oranı yüzde 26'da kaldı. Aynı ankette kararsızlar dağıtılmadan CHP'nin oy oranı yüzde 17.1 olurken İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 11.3 olarak ölçüldü. Ankette kararsızlar dağıtılmadan MHP'nin oy oranının yüzde 5'te kalması dikkat çekti.

KARARSIZLAR DAĞITILDIKTAN SONRA

MetroPOLL'ün Kasım 2021 anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra çıkan sonuçlar da dikkat çekti. Ankete göre AKP'nin oy oranı yüzde 34.2 olarak belirlenirken CHP'nin oy oranı ise yüzde 22.6 olarak belirlendi. Millet İttifakı'nın diğer ortağı İYİ Parti'nin kararsızlar dağıtıldıktan sonraki oy oranı 14.9 olurken, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 6.6'da kaldı.

Diğer partilerin oy oranları ise şöyle oldu:

 

ANKETE GÖRE MHP YENİ SEÇİM BARAJINDA DA BARAJ ALTI

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP ile birlikte yürütülen yeni seçim yasası çalışmaları kapsamında yüzde 10 olan seçim barajının "yüzde 7 olarak netleştiği" açıklamasının ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim barajının "yüzde 7 olarak tescillendiğini" duyurmuştu. MetroPOLL'ün son anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra MHP, yeni seçim barajı olan yüzde 7'nin de altında kalıyor.