Politika
13 Tem 2021 06:55 Son Güncelleme: 13 Tem 2021 07:01

MetroPOLL araştırması: MHP seçmeninde Soylu’nun popülaritesi azaldı

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, Süleyman Soylu’nun popülaritesindeki zaman içindeki değişimi ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

MetroPOLL araştırmanın verilerine göre MHP seçmeninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun popülaritesi azaldı. Araştırma sonuçlarını, şirketin kurucusu Özer Sencar Twitter hesabından paylaştı.

MAYIS AYI DİKKAT ÇEKTİ

Katılımcılara ‘İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu beğeniyor musunuz’ sorusunun sorulduğu ankette, bakanın popülaritesinin en düşük olduğu zaman yüzde 39,6’yla Mayıs 2021 olarak kaydedildi. Soylu’yu sık sık hedef alan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, videolarının sekizini bu ay içerisinde yayınlamıştı.

Soylu, anketin ele aldığı bir yıldan fazla süreçte en az HDP seçmeni arasında popüler olurken AK Parti seçmeni arasında son bir senedeki popülaritesi dalgalanmalarla beraber neredeyse değişmedi.

Ankete katılan MHP seçmenlerinin yüzde 74’ü 2020 yılının nisan ayında Soylu’yu ‘beğenirken’, bu oran Haziran 2021’de 55,6 olarak kaydedildi.

İşte o araştırmanın sonuçları…