Gündem
07 Haz 2021 13:04 Son Güncelleme: 07 Haz 2021 13:49

MetroPOLL: AK Parti seçmeninin yüzde 45’i mafya örgütlerinin korunup kollandığını düşünüyor

MetroPOLL’ün son anketi, AK Partili seçmenin yüzde 44,7'sinin, mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığını düşündüğünü ortaya koydu.

Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin sahibi Özer Sencar, Twitter hesabından şirketinin yaptığı Türkiye'nin Nabzı - Mayıs 2021 başlıklı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker'in kamuoyunda yarattığı etkinin değerlendirildiği ankette, "Mafya örgütlerinin birileri tarafından korunup kollandığına inanıyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 61,2'si "Evet, düşünüyorum", yüzde 22,6'sı ise "Hayır, düşünmüyorum" yanıtını verdi. MetroPOLL: AK Parti seçmeninin yüzde 45’i mafya örgütlerinin korunup kollandığını düşünüyor

Ankette, söz konusu soruya hangi parti seçmenin ne yanıt verdiği de ölçüldü. Elde edilen sonuçlara göre AK Parti seçmeninin yüzde 44,7'si, CHP seçmeninin yüzde 83,3'si, HDP seçmeninin yüzde 81,4'ü, MHP seçmeninin yüzde 50,3'ü, İYİ Parti seçmenin yüzde 84,6'sı, Saadet Partisi seçmeninin de yüzde 87,5'i mafya örgütlerinin korunduğu düşüncesinde.

 MetroPOLL: AK Parti seçmeninin yüzde 45’i mafya örgütlerinin korunup kollandığını düşünüyor

ETKİN MÜCADELE EDİLİYOR MU?

Ankette katılımcılara "Mafyatik kişi ve grupların arttığını düşünüyor musunuz?" sorusu da yöneltildi. Bu soruya verilen yanıtların oranı ise "Evet, düşünüyorum" diyenler yüzde 57, "Hayır, düşünmüyorum" diyenler ise yüzde 27,9 oldu.

 MetroPOLL: AK Parti seçmeninin yüzde 45’i mafya örgütlerinin korunup kollandığını düşünüyor

Katılımcılara "Mafya ile etkili mücadele ediliyor mu?" sorusu da soruldu. Mafyayla etkin mücadele edilmediğini düşünenlerin oranı yüzde 46,5, etkin mücadele edildiği göşünde olanların oranı da yüzde 34,4 olarak ölçüldü.