Gündem
16 Tem 2015 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Metro Turizm’in ‘kaza ve kader’ açıklaması kavga çıkardı

Metro Turizm'in patronu Galip Öztürk'ten şaka gibi kaza açıklaması: Kaza ve Kadere inanmak imanın altıncı şartı...

Dün sabah saatlerinde Metro Turizm'e ait 2 otobüs TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde kaza yaptı. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı. Kazayı yapan şirketin AKP'ye yakınlığıyla bilinen işadamı Galip Öztürk 'e ait olması nedeniyle, kaza hükümet-cemaat savaşına döndü.

Kaza sonrasında “kader” açıklaması yapan Metro Turizm’e karşı sosyal medyada tepki yağdı. Tepki gösterenlerden birisi de Fethullah Gülen cemaatinin yurtdışına kaçan ismi Emrullah (Emre) Uslu oldu. Emre Uslu, twitter hesabında “Metro’nun sahibi Galip Öztürk kazayı, trafik kazası sanıyor. Oysa kaza Allah’ın bilip takdir ettiği şeylerin zamanı gelince ortaya çıkmasıdır” yazdı .

Bunun üzerine Metro Turizm sahibi Galip Öztürk sosyal medya hesabından, Emre Uslu’ya, "Kaza ve Kadere inanmak imanın altıncı şartıdır. Keşke hocanız şantaj montaj yerine imanın şartlarını öğretseydi sizlere!" şeklinde mesaj yazdı.

Öztürk'ün 7 insanın ölümüne neden olan kaza sonrasında "kader" ifadelerini kullanmasına sosyal medyadan tepki yağdı. Öztürk bir diğer mesajında da Emre Uslu’ya hitaben, "Paralelci pislikler elim bir kazayı bile kendinize malzeme yapacak kadar alçaksınız!" ifadesini kullandı.