Metro saldırganının suç ortakları kimler?

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda elinde bıçakla kadınları tehdit eden ve ağza alınmayacak küfürler savuran şehir eşkıyasının toplam 22 suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Gece yarısı baskınıyla gözaltına alınan saldırganın, üzerinde koskoca bir ekmek bıçağıyla metroya nasıl bindiğiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Metro saldırganının suç ortakları kimler? - Sayfa 1

Kadıköy-Tavşantepe Metro hattında yaşananlar tüm Türkiye'yi dehşete düşürdü. Sosyal medyada görüntülerin yayınlanmasının ardından infiale sebep olan saldırı, önceki gün Kadıköy-Tavşantepe Metrosu’nda yaşandı. Eli bıçaklı bir şehir eşkıyası, çok ağır küfür ve hakaretlerle kadınların üzerine yürüyor, “Suratını keserim” diye bağırarak öldürmekle tehdit ediyordu. Dakikalarca süren bu dehşet, eli bıçaklı saldırganın metrodan inerek gözden kaybolmasıyla sona erdi. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla saldırganın peşine düştü.

111
Metro saldırganının suç ortakları kimler? - Sayfa 2

22 AYRI SABIKASI VAR
Metronun güvenlik kameralarını incelemeye alan polisler, saldırganın 9 kez ‘uyuşturucu kullanmak’, 1 kez ‘uyuşturucu madde ticareti’, 6 kez ‘tehdit’, 3 kez ‘kasten yaralama’, 2 kez ‘hürriyetten yoksun bırakma’ ve 1 kez de ‘mala zarar verme’ suçundan olmak üzere toplam 22 sabıkası bulunan Emrah Yılmaz olduğunu belirledi.

Yılmaz’ın kaldığı Maltepe, Zümrütevler Mahallesi’ndeki evine gece saat 02.30’da operasyon düzenlendi. Evdeki aramada, Yılmaz’ın taşıdığı Bıçak da gazeteye sarılı bir halde bulundu.

211
Metro saldırganının suç ortakları kimler? - Sayfa 3

ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞ
Emrah Yılmaz kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan yargılandığı Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezanın onanmasıyla 7 Mart 2019’da Maltepe Cezaevi’ne konuldu. 15 ay cezaevinde kalan Emrah Yılmaz 29 Haziran 2020’de şartlı salıverildi. Emrah Yılmaz’ın şartlı tahliyesi 26 Aralık 2021’de dolacaktı.

311
Metro saldırganının suç ortakları kimler? - Sayfa 4

Milliyet Gazetesi yazarı Özay Şendir, metroda yaşanan dehşete köşe yazısında yer verdi. İşte Özay Şendir'in o yazısı:

411