Medya
30 Mayıs 2019 16:46 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 18:54

Metiner'den Arınç'a uyarı: Bu Kurul'u itibarsızlaştırmamak lazım

Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde isim vermeden Bülent Arınç’ı eleştirdi.

AKP eski milletvekili ve Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, bugünkü köşesinde isim vermeden Bülent Arınç’ı eleştirdi. AKP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanmıştı.

Bu gelişme sonrasında Mehmet Metiner köşesinde “Yüksek İstişare Kurulu itibarsızlaştırılmamalı” ara başlıklı yazı kaleme aldı. “Kurul üyeleri kendilerini siyasi kavgaların veya polemiklerin bir tarafı kılarlarsa kurulun saygınlığına gölge düşürürler” diye yazan Metiner, kurulun AKP için olmadığına da dikkat çekti. Metiner’in bu sözleri, Bülent Arınç’la arasında geçen sert polemikleri hatırlattı.

Mehmet Metiner’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kurul üyelerinden beklenen şey, egolarını değil yalnızca akıllarını konuşturmalarıdır.

Kurulu AK Parti siyasetinin bir unsuru haline dönüştürmek ne kadar yanlışsa, kurul üyeliğini siyaseten araçsallaştırmak da bir o kadar yanlıştır.

Kurul üyeleri kendilerini siyasi kavgaların veya polemiklerin bir tarafı kılarlarsa kurulun saygınlığına gölge düşürürler.

Bu kurul “devlet aklı” için gerekli bir kuruldur; AK Parti için değil! Unutulmasın ki AK Parti’nin kendi yetkili kurulları vardır.”