Polemik & Kulis
04 Mar 2020 11:46 Son Güncelleme: 04 Mar 2020 12:17

Metin Gürcan, Sabah yazarını düelloya davet etti! "İster silah, ister bıçak, ister çıplak elle..."

SETA Stratejik Araştırmalar Direktörü ve Sabah yazarı Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın ile "Bahar Kalkanı" harekatına muhalif bir tutum benimseyen strateji uzmanı Metin Gürcan arasında sosyal medyada dikkat çeken bir diyalog yaşandı.

SETA Stratejik Araştırmalar Direktörü ve Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın’ın güvenlik uzmanı Metin Gürcan’ı hedef alması üzerine ikili arasında tartışma yaşandı. Gürcan, yaşanan tartışma sonrası Yalçın’ı düelloya davet etti.

"AŞIRI KORKAK VE YILIŞIK"

Yalçın, “Fitne yuvası” ifadesini kullandığı Gürcan için, “Sadece algı operatörü değil aynı zamanda aşırı korkak ve yılışıktır. Her seferinde bu tür yalan yanlış şeyler yazar. Açıktan cevap verdiğinizde DM’den özür diler. Yanlış yazmışım der. Yazdıklarını siler. Sonra tekrar aynı haltı yer. Çünkü tipik yöntemleri budur” dedi.

 

Gürcan için “2015’te yazdığı bir yazıda çukur operasyonları sırasında teknik analiz numarasıyla PKK’nın gücünü abartıyor ve PKK’ya ağır silahlar kullanması yönünde akıl veriyordu” iddialarını paylaşan Yalçın, Gürcan’ın geçmiş yıllardaki yazılarına da tweet’inde yer verdi.

 

GÜRCAN DÜELLOYA DAVET ETTİ: GELMEYEN ŞEREFSİZDİR
Yalçın’ın paylaşımlarına Gürcan, tepki gösterdi. Gürcan, paylaşımında telefon numarasını da paylaştı.

 

"İSTER SİLAH, İSTER BIÇAK, İSTER ÇIPLAK ELLE..."

Gürcan, yaptığı son paylaşımda, “Hasan Basri dingilini onuruma, şerefli mesleğime hakaret ettiği ve beni kaçmakla itham ettiği için 5 Mart’ta ister silah, ister bıçak, ister çıplak elle düelloya davet ediyorum. 5 Mart’ta İstanbul’dayım.. Yeri ve zamanı onun seçmesini bekliyorum. Gelmeyen şerefsizdir” ifadelerini kullandı”