Gündem
08 Oca 2013 14:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:36

METİN GÖKTEPE ÖLÜMÜNÜN 17. YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Gazeteci Metin Göktepe, ölümünün 17. yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen bir törenle anıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın katıldığı törende, Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe oğlunun mezarına karanfil bıraktı.

Bundan 17 yıl önce Eyüp'te bir spor salonunda gözaltında bulunduğu sırada öldürülen gazeteci Metin Göktepe için Kemer Mezarlığı'nda anma töreni yapıldı. Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe oğlunun mezarına karanfil bıraktı. Anma törenine katılanlar arasında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Emek Partisi üyeleri ve Evrensel gazetesi yöneticileri de yer aldı.

Anne Fadime Göktepe, mezar başında toplanan kalabalığa teşekkür etti. Toplanan herkesi kendi oğlu gibi gördüğünü belirten Fadime Göktepe, "Metin ölmemiştir. Hepiniz benim için Metin'siniz." dedi.

Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Metin Göktepe'nin bir insanlık davasını takibi sırasında öldürüldüğünü belirterek, sonraki süreçte gösterilen dayanışmanın Göktepe davasını kazanılmış bir dava haline getirildiğini söyledi. Polat, "Metin Göktepe, halkı bilgilendirmeye çalışırken gözaltına alındı ve dövülerek katledildi. Bu dava kazanılmış bir davadır. Ancak 17 yıl sonra şunu söylemek isterim ki; Orhan Taşanlar'ı da onu koruyan Tansu Çiller'i de unutmuş değiliz." şeklinde konuştui.

Salıcı da daha önce yaşanan cinayetlerde sorumluların yargı karşısına çıkarılabilmiş olması halinde Göktepe'nin belki hayatını kaybetmeyeceğini söyledi. Salıcı, "Eğer Kemal Türkeri'nin, Uğur Mumcu'nun katilleri adalete teslim edilmiş olsaydı, belki de Metin Göktepe 8 Ocak 1996'da Eyüp'te spor salonunda o muameleye maruz kalmayacaktı. Burada senin davan benim davam, senin gazetecin benim sahiplendiğim gazeteci anlayışı tamamen bir kenara bırakarak hep beraber bütün insan hakları davalarına sahip çıkmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sloganlar atarak konuşmalara destek veren kalabalık arasında cezaevinden tahliye edilen gazeteci Ahmet Şık da yer aldı. Törenin ardından toplanan kalabalık Kemer Mezarlığı'ndan ayrıldı.