Politika
15 Mar 2021 11:07 Son Güncelleme: 15 Mar 2021 12:11

Metin Feyzioğlu'ndan çarpıcı açıklamalar: Ailecek CHP'den çok darbe yedik

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, deden CHP'li olduğunu belirterek "Ailecek CHP'den çok darbe yedik" dedi. Feyzioğlu, dikkat çeken açıklamasını 24 TV'de Esra Elönü'nün programında yaptı.

Son dönemde siyasi yaklaşımları nedeniyle özellikle sol siyaset tarafından sık sık eleştirilen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ailecek CHP'den çok darbe yedik" dedi. 

24 TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programında konuşan Metin Feyzioğlu, dedesinden beri ailesinin CHP'li olduğunu kaydetti ve kendisine yöneltilen eleştirilere de cevap verdi: 

"CHP içerisinde gördüm ki; benden bulunduğum mevkii siyasi particilik faaliyetlerinde kullanılması isteniyor. Ben bunu yapamam, bunu yaparsam şu anda 140 bin avukatı temsil ediyorum. Ortak paydamız, siyasi partiler değil bizim. Hiçbir siyasi partinin söylemini tekrarlamadığım için çok ciddi linç kampanyalarına maruz bırakıldım."

HDP 'PKK TERÖR ÖRGÜTÜ' DİYEBİLMELİ

Esra Elönü'nün terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması yönündeki tartışmaları hatırlattı. Bunun üzerine (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, şu açıklamada bulundu: "Siyah beyaz bir soru değil bu. Hiçbir zor sorudan kaçmadığımı göreceksiniz. HDP’nin, PKK’ya samimi olarak ‘sen terör örgütüsün’ diyebilmesi lazım. Beklentimi söylüyorum. Çünkü anayasamıza göre de siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmezidir. Şiddet ve demokrasi yan yana olmaz, terör ve demokrasi yan yana barınmaz. Bu sebeple bir siyasi partinin terör örgütüne 'sen terör örgütüsün, senin benimle işin yok. Yakamdan düş, uzak dur' demesi lazımdır. Cansa korku Türkiye Cumhuriyeti devletine sığınırsın, çözersin meseleyi." dedi.

GÖZÜMÜ AÇTIĞIMDAN BERİ MİLLİYİM

Metin Feyzioğlu, Esra Elönü'nün 'milli duruş' meselesiyle ilgili gelen sorusunu da cevapladı. Elönü "Sizin tabirinizle kendinizi milli olarak güncelleme safhası neden 17-25 Aralık'tan sonra olmadı?" diye sordu. 

Feyzioğlu, "Ben gözümü açtığımdan itibaren milliyim." diyerek şöyle devam etti:  "Hafızalarımızı tazelemekte fayda var. Türkiye'de farklı düşünen insanların birbirini anlamadan hainlikle suçlaması çok yıpratıcı. Oysa çok farklı dünya görüşlerinden olduğunu düşündüğümüz ama bu millet için yüreği çarpan insanlarımız var ve bu insanlar çoğunlukta. 17-25 Aralık döneminde ben sayın Başbakan'dan bir cuma akşamı özel kaleminden randevu istedim. Ertesi gün saat 11'e randevu jet hızıyla geldi, İstanbul'daki çalışma ofisinde. Orada sayın Başbakan'a 'bu bir darbe girişimidir', bakın o tarihte pek çok kişi henüz kim kazanacak diye sütre gerisinde beklemekteydi." 

"AİLECEK CHP'DEN ÇOK DARBE YEDİK"

Esra Elönü, Feyzioğlu'na "Siz CHP üyesiydiniz, CHP'den bir darbe yediniz mi?" diye sordu. Feyzioğlu dikkat çeken açıklamasını bu soru üzerine yaptı: 

"Biz ailecek yedik. Çok yedik. Rahmetli babam, baba derim ama dedem, CHP 1960'larda İsmet Paşa, Metin Toker, Bülent Ecevit.. Milliyetçilik oku, en önemli okudur. CHP merkezde kalmalıdır dediği için partiden ayrılmak zorunda kalmıştır. CHP içerisinde gördüm ki; benden bulunduğum mevkii siyasi particilik faaliyetlerinde kullanılması isteniyor. Ben bunu yapamam, bunu yaparsam şu anda 140 bin avukatı temsil ediyorum. Ortak paydamız, siyasi partiler değil bizim. Hiçbir siyasi partinin söylemini tekrarlamadığım için çok ciddi linç kampanyalarına maruz bırakıldım."