Gündem
05 Nis 2014 19:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Metin Feyzioğlu'ndan Başbakan'a sert tepki! Gazetecileri azarlamak kimsenin haddi değildir!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı, Erdoğan'ın gazetecilere tepki göstermesini eleştirdi.

Bursa Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nde ‘Adalet istiyoruz’ diyerek Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun da katılımıyla bir yürüyüş düzenledi.

Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda düzenlenen yürüyüşe yüzlerce avukat cübbeleriyle katılırken, vatandaşlar da destek verdi.

Yürüyüş öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi kararıyla Twitter yasağının kaldırılmasını ve karara Başbakan Erdoğan’ın tepkisini değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın karar için kullandığı ‘Saygı duymuyorum’ ifadesinin üzücü bir cümle olduğunu belirten Feyzioğlu şunları kaydetti: "Yargı kararlarına saygı duymak, öncelikle yürütme ve yasama organının görevidir. Anayasa’ya göre; yargı kararı herkesi bağlar. Ülkenin başbakanı da bir yargı kararına ‘saygı duymuyorum’ diyor ise silsile halinde aşağıya doğru kararlara saygısızlık, alır gider. Zaten bu, hukukun üstünlüğünün artık tartışıldığı hatta askıya alındığı anlamına geliyor, oldukça üzücü. TBB olarak gerekli müracaatları yapmıştık. Hem Twitter hem YouTube ile ilgili. YouTube ile ilgili açıklamasına ilişkin kararını asliye ceza mahkemesinin kaldırdığını öğrendik. Ona karşı da Anayasa Mahkemesi’ne gidilecektir. Anayasa Mahkemesi, bu dönemde TBB ve barolarla birlikte Türkiye’yi özgürleştiren bir yapı olarak ortaya çıktı. Bunu da 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle bir teşekkür mahiyetinde dile getirmek istiyorum, Anayasa Mahkemesi’nin üstlendiği, yeni üstlenmeye başladığı bu işlevi."

GAZETECİYİ VE VATANDAŞI AZARLAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bir gazetecinin, "Türkiye tarihi seçim yaşandı, çok itiraz oldu, seçimi ve balkon konuşmasında sert ifadeler kullanan Başbakan Erdoğan, kendisine soru soran basın mensuplarını azarlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu cevaplandırdı. Feyzioğlu açıklamasında, "Bir kere ister cumhurbaşkanı olsun ister başbakan olsun gazetecileri veya yurttaşları azarlamak kimsenin haddi değildir. Siyasetçilerin de hukuk kurallarına göre; eleştirilere tahammüllü olması gereklidir. Maalesef biz o tahammülü bugünün siyasi iktidarında görmekte zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.