Gündem
03 Tem 2020 12:05 Son Güncelleme: 03 Tem 2020 12:18

Metin Feyzioğlu'ndan baro başkanlarına çağrı

TBB Başkanı Feyzioğlu, "Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Baro başkanlarına sesleniyorum, dün TBMM'de komisyona çağrıldınız gelmediniz, yine aracılık edelim lütfen gidin konuşun. Diyalog imkanının reddedilmesini doğru bulmuyorum. Diyalog kurmadan dava kazanabiliyor muyuz ki kendi mesleki davamızı kazanalım?" açıklamasında bulundu.

Ne olmuştu?
AKP ve MHP'nin ortak imzasıyla hazırlanan çoklu baro teklif dün Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşüldü. Muhalefet, baro başkanları olmadan toplantı yapılmasına tepki gösterirken, toplantıya katılmak için aralarında İstanbul, Ankara ve Gaziantep’in de bulunduğu 20 baro başkanı Meclis'in Çankaya kapısına geldi. Ancak 3 baro başkanının temsilen içeri alınması önerisinde bulunuldu. Baro başkanları ise bu teklife karşı çıktı.

Baro başkanlarının olduğu alana çok sayıda polis gelirken, Meclis kapısında saatlerdir bekleyen baro başkanlarının oturmaları için getirilen banklar da polis tarafından alana almak istemedi. CHP'li milletvekillerinin itirazına karşılık polis bankların getirildiği aracı durdurdu. Polisin tutumuna tepki gösteren CHP’li vekiller araçtan bankları taşıyarak baro başkanlarının yanına getirdi.