Gündem
24 Ara 2018 10:07 Son Güncelleme: 24 Ara 2018 12:05

Metin Akpınar polis eşliğinde adliyeye götürüldü!

Hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar, polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Halk TV'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Metin Akpınar'ın Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis ekibi geldi.

Polislerin içeriye girmesinin ardından Akpınar tek başına dışarıya çıktı. Akpınar, "Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi.

Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Metin Akpınar yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sadece bizim programdan cımbızlanarak yanlış yorumlanarak ifadeler basında yer aldı. Herhalde Cumhurbaşkanına da o bilgi yanlış iletildiği için o da 'Adliye'de hesabınızı verin. Siz bedel ödeyeceksiniz' diye konuşma yaptı. Başsavcılık da harekete geçerek ifademizi almak üzere celp ettiler. Şimdi savcı gelecek, savcıyı bekliyoruz. İfademizi vereceğiz, ondan sonra savcılık iddianamesini hazırlayacak. Zannediyorum hukuki prosedür böyle olacak.

Biz bunu hak edecek bir şey yapmadık. Bütün konuşma metninde de Sayın Cumhurbaşkanı'nın ne adı geçmiştir ne hedef gösterilmiştir. Katiyen böyle bir şey yoktur. Biz sadece demokrasi özlemi, çağdaş demokrasinin ülkemizde uygulanması bağlamında tarifler yapmaya çalıştık. Savcı Bey'e de böyle ifade edeceğiz."