Televizyon
05 Nis 2014 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:04

Metin Akpınar fena bombaladı; Hukuk bitmişse, sokak haktır! (Medyaradar/Özel)

Artı 1 TV'de Tuluhan Tekelioğlu'nun sunduğu Gece Masası programına konuk olan ünlü sanatçı Metin Akpınar, AK Parti'yi adeta bombaladı.

"Gezi olayı bence müthiş bir olaydır" diyen Akpınar'ın çok çarpıcı bir çıkışı vardı. "Hukuk bitmişsse sokak haktır"
 
AK Parti iktidarının uygulamalarını ve çeşitli politikalarını zaman zaman yüksek perdeden  hiç
çekinmeden sert sözlerle eleştiren ünlü sanatçı Metin Akpınar, dün gece de Artı 1 ekranlarında
yayınlanan Tuluhan Tekelioğlu'nun sunduğu 'Gece Masası' programının konuğuydu. Programda adeta iktidarı eleştiri bombardımanına tutan ünlü sanatçı Akpınar, Gezi eylemlerini "müthiş bir olay"
olarak nitelendirdi.Metin Akpınar, “Bence Gezi olayı müthiş bir şey ve bu gelişecek. Bu yeni bir demokrasi türü aslında ama biraz yavaş gelişecek. Gaz kapsülüyle, polisin cansiperane savaşıyla kazanılacak bir savaş değil bu. Zaten savaş değil bu. Oradaki 5 tane ağaç için yapılmadı bu. O 5 tane ağaç da sadece yol açmak için kesilmedi. Bu yaşama müdahale, özgürlüklere müdahale… Benim gibi düşünmeyenlere müdahale” şeklinde konuştu.
 
"İnsan hakları, özgürlük ve hukuk bir ülkenin olmazsa olmazıdır " diyen Akpınar,   "Hukuk biterse sokak haktır" diye de devam etti sözlerine. "En çok avukatlara üzülüyorum" diyen Akpınar, "hukukun olmadığı bir yerde onlara ne gerek var ki" şeklinde konuştu.Gazetecilerin de bölündüğünü söyleyen ünlü sanatçı "Vicdanıyla cüzdanını dolduranlar" diye bir ifade de kullandı.
 
Akpınar "Ben bir Atatürkçüyüm ama Kemalist değilim. Ben bağnaz Kemalistçilere de Komünistlere de karşıyım" şeklinde konuştu.
 
MEDYARADAR/ÖZEL